SnappCar ökade sin uthyrning i Sverige med 100% 2017
Hem NYHETER SnappCar ökade sin uthyrning i Sverige med 100% 2017

SnappCar ökade sin uthyrning i Sverige med 100% 2017

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska delen av startupbolaget SnappCar, biluthyrningens svar på Airbnb, har som mål att till 2022 minska antalet bilar i Europa med 5 miljoner.

SnappCar ökade sin uthyrning i Sverige med 100% 2017 2Under 2017 har antalet uthyrningar via plattformen ökat med 100% i Sverige. Bara i Sverige finns 100 000-tals bilar som i snitt står stilla 23 timmar per dygn. SnappCars bildelningstjänst gör det möjligt för bilägare att enkelt hyra ut sin bil när den inte används. Samtidigt ökar intresset för bildelning. SnappCars svenska biluthyrningar har det senaste året ökat med med 100% jämfört med föregående år.

— Våra användare vill helst inte ha bil, eller att vi ska ha fler bilar. Men om man till exempel måste jobbpendla eller skjutsa ungar så är SnappCar ett bättre alternativ än att ha en bil som står och samlar damm stora delar av dygnet. Vi ser vår tillväxt som ett bevis på det, samtidigt som det är en viktig del av vårt arbete för att minska antalet bilar i Europa, säger Fredrik Karlberg, Sverigechef på SnappCar.

Räknar med större tillväxt 2018

— Nästa år räknar vi med att öka antalet uthyrningar med 300% i Sverige. Då kommer vi även lansera en funktion som gör att man inte behöver överlämna bilen själv. Med hjälp av bland annat en key less-lösningar, där man inte behöver lämna över en fysisk nyckel, säger Fredrik Karlberg.

SnappCar är Europas största bildelningstjänst. I praktiken arbetar SnappCar med att koppla ihop privatpersoner som vill hyra ut sina bilar en kortare period med personer som behöver hyra en bil. Tjänsten SnappCar gör det möjligt att hyra en bil som redan står i ens kvarter, komma överens med ägaren på kort tid och sedan rulla iväg. Alla användare erbjuds GPS, stöldskydd och elektronisk körjournal och vid uthyrning ingår alltid försäkring via If.

Relaterade Artiklar