Smartster ingår avtal med Sedermera om kapitalanskaff­ning
Hem E-HANDEL Smartster ingår avtal med Sedermera om kapitalanskaff­ning

Smartster ingår avtal med Sedermera om kapitalanskaff­ning

Publicerat av: Redaktionen

Smartster Group AB, som har utvecklat skalbara digitala marknadsplatser och är verksamt i fem länder, meddelar härmed att de har ingått avtal om kapitalanskaffning med Sedermera Fond­kommission som finansiell rådgivare.

Smartster ingår avtal med Sedermera om kapitalanskaff­ning 2Den planerade kapitalanskaffningen om cirka 20,4 MSEK ska finansiera fortsatt internationell expansion inför planerad publik nyemission och efterföljande planerad notering under 2018.

Smartster, som är ett Boråsbaserat företag, har utvecklat en teknologiplattform för shopping anpassad till modern digital konsumtion och driver digitala marknadsplatser för lokal och global detaljhandel. Dessa är verksamma i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och USA.

Styrelsen för Smartster planerar nu en private placement om cirka 20,4 MSEK, med bemyndigande från års­stämman, genom nyemittering av 100 000 aktier. I samband med planerad kapitalanskaffning har Smartster inlett ett samarbete med Sedermera Fond­kommission som finansiell rådgivare.

–    Smartster är mitt i en spännande internationell expansionsfas, berättar Andreas Swahn, VD och grundare för Smartster. Nu genomför vi en initial kapitalanskaffning m h a Sedermera om 20,4 MSEK i syfte att accelerera vår marknadsföring och stärka försäljningen i Skandinavien och Tyskland. Vi planerar även för en publik nyemission med efterföljande notering under 2018.

Smartster digitaliserar retail­kedjornas erbjudanden riktat till konsumenter och utgör därigenom ett mer miljövänligt alternativ till annan reklam. Marknadsplatserna förenar både fysisk och e-handelsbaserad handel. I Sverige utgör exempelvis e-handeln cirka 10 % och den fysiska handeln 90 %. I dagsläget är fler än 800 retailkedjor och 22 000 varumärken anslutna. Teknologiplattformen har automatiserad datahantering och gör över 20 miljoner dagliga produktuppdateringar på marknadsplatserna.

Relaterade Artiklar