Hem NYHETER Silver kompletterar sin X-serie med ny mittpulpetbåt

Silver kompletterar sin X-serie med ny mittpulpetbåt

Publicerat av: Redaktionen

Silver-båtar lanserar på Helsingfors Flytande båtutställning en helt ny båt med nya Silver Shark CCX.

Silver kompletterar sin X-serie med ny mittpulpetbåt 3Shark CCX är Silver-modellseriens enda modell med mittpulpet.

Mittpulpeten gör det enkelt att röra sig i båten samt utföra olika manövreringar vid t.ex. fiske eller transport. Båten är tillverkad helt i aluminium liksom övriga X-seriens båtar, med undantag av glasfiberkonsollen. Behoven vid sportfiske och båtens mångsidighet har framförallt betonats vid framtagandet av båten.

Shark CCX:s nya skrov följer Silvers nya designform. Skrovet är tillverkat med Silvers väl beprövade sidopontonskonstruktion, vars fördelar är en mycket styv, tyst och hållbar struktur.

Båten är mjuk att köra även i hård sjö och tack vare den nya köllisten rör den sig lätt även på trailerrullarna. Med en båt i helaluminium är det tryggt att ta land även vid en stenig naturhamn och den lämpar sig bra för bruk året om.

Båtens breda styrpulpet med hög vindruta i glas ger en bra skydd både för förare och passagerare. Det finns gott om utrymme för flera kartplotter och tack vare vindrutan av äkta glas är det möjligt att förse båten med en vindrutetorkare. Durken är av hållbar durkplåt i aluminium och de många aluminiumräckena runt båten garanterar goda fästpunkter för spön och fiskeriggar. Som extra tillbehör till båten finns att få ett brett urval av olika fiskeutrustning och övriga tillbehör.

Standardutrustning bl.a.: Raymarine Axiom-plotterpaket med CPT-S-givare, givarstativ på glidskena, aluminiumdurk, 2 st. klaffbänkar i aluminium i aktern, lådor för ankare och linor i för och akter, konstruktion enligt CE-normer samt självlänsande öppna ytor, hydraulstyrning, helstoppade komfortsäten, förarens stol med uppfällbar främre del, lanternor, stävögla, bränslefilter, 130 l bränsletank, brandsläckare, elektrisk länspump, trailerkrok i för och akter, vindruta i glas, badstege, vattenskidbåge, integrerat ryggstöd till akterbänken, 12 V eluttag

I 30 år har finska Silver-båtar designats och tillverkats med ett stort hjärta och kompromisslös professionalism i södra Österbotten i Etseri. Silver är det enda båtmärket som erbjuder ett modellprogram av tre helt olika produktionsmaterial; AluFibre, helaluminium och glasfiber.

SILVER SHARK CCX

  • Längd 5,81 m
  • Bredd 2,24 m
  • Vikt 710 kg
  • Rekommenderad motor 80–150 hk
  • Båtens pris är ej fastställt ännu.

Relaterade Artiklar