Sexigt, utmanande och romantiskt: Här är bilderna svenskarna vill få på Alla hjärtans dag
Hem NYHETER Sexigt, utmanande och romantiskt: Här är bilderna svenskarna vill få på Alla hjärtans dag

Sexigt, utmanande och romantiskt: Här är bilderna svenskarna vill få på Alla hjärtans dag

Publicerat av: Redaktionen

Årets mest romantiska dag närmar sig med stormsteg.

Sexigt, utmanande och romantiskt: Här är bilderna svenskarna vill få på Alla hjärtans dag 2Men hur vill svenskarna egentligen bli uppvaktade i samband med högtiden? Enligt en ny undersökning som Huawei tagit fram uppger var femte svensk att de skulle bli besvikna och upprörda om de inte blev firade med ett meddelande eller telefonsamtal av sin partner på Alla hjärtans dag. Helst vill man ha en romantisk och gullig selfie. Bland männen hamnar även en sexig och utmanande selfie i toppen.

I samband med Alla hjärtans dag har mobiltelefontillverkaren Huawei tagit tempen på mobiltelefonens inverkan på svenskarnas relationer.

När det kommer till hur svenskarna vill bli uppvaktade på Alla hjärtans dag toppar att bli bjuden på middag listan. Att få blommor och resa iväg är också populärt. Men för många räcker det med ett sms eller bildmeddelande från den man tycker om. Vad gäller bilder vill svenskarna främst ha gulliga selfies. Det skiljer sig dock mellan könen. Drygt var fjärde man skulle nämligen vilja ha en sexig och utmanande selfie eller en bild på kvällens underkläder, endast sex procent av det motsatta könet uppger detsamma. Kvinnorna vill istället ha en bild på blommor eller en present som de kommer att få.

Svenskarna är överens om att mobiltelefonen kan hjälpa till på många sätt när det kommer till dejtande.

Varannan svensk uppger nämligen att mobiltelefonen underlättar dejtandet genom att man kan skicka flörtiga sms till varandra. Att spontant kunna kontakta den man träffar samt genom att skicka bilder till varandra toppar också listan över varför mobiltelefon är ett bra hjälpmedel.

– Resultatet visar hur viktigt det är för oss att få bekräftelse, dessutom vill vi ha det snabbt och ofta. Det är också skälet till varför mobilen är ett så bekvämt och välanvänt sätt att flirta och skicka fina och sexiga bilder till varandra med. När det inte finns möjlighet att träffas i verkligheten så är sms ett bra alternativ för att ge någon bekräftelse. Vad gäller Alla hjärtans dag så tror jag egentligen det har mindre betydelse vad man gör för varandra, det viktiga är att något görs för att visa att man bryr sig. Det ska ju vara lusten som gör att man vill ge, inte tvång eller trycket utifrån, säger Charlotte Sander Samtalsterapeut och Relationsrådgivare på Relationsexperten.

– Det är spännande att se hur stor påverkan mobiltelefonen har på svenskarna i dag och att den på så många sätt kan underlätta folks vardag. Det faktum att den kan hjälpa till att båda finna och upprätthålla relationer är såklart extra härligt att se. Jag tror dock att mobiltelefonen kommer få en ännu starkare roll i våra liv framöver. Vår senaste telefon, Mate 10 Pro, har en integrerad AIprocessor som kan underlätta vardagen för oss på otroliga sätt, säger Peter Lundkvist marknadschef för Huawei Sverige.

Relaterade Artiklar