Hem NYHETER Samsungs bärbara datorer i Galaxy Book-serien finns nu i butik

Samsungs bärbara datorer i Galaxy Book-serien finns nu i butik

Publicerat av: Redaktionen

30 juni, är det säljstart för Samsungs bärbara datorer i Galaxy Book-serien.

Samsungs bärbara datorer i Galaxy Book-serien finns nu i butik 3De nya datorerna, som kombinerar stilren design och lätta chassin med hög prestanda och enastående batteritid, säljs via Samsungs webbshop samt exklusivt via Elgiganten online och i butik.

I serien ingår superlätta Galaxy Book S som bara väger 950 gram, kraftfulla Book Ion och Galaxy Book Flex med vikbar design i 360 grader och S-Pen.

De båda senare modellerna har skärmar som utrustats med Samsungs QLED-teknik vilket ger knivskarp skärpa och perfekt färgåtergivning även i de ljusaste miljöer. Perfekt för jobb eller studier i sommarsolen.

– Vi är glada att vara tillbaka på den nordiska PC-marknaden och Elgiganten, med sin starka nordiska närvaro och expertis inom PC, är en självklar partner för den här lanseringen. Vi har höga förväntningar på hur produkterna kommer mottas på den svenska marknaden, säger Fredrik Pantzar, chef för Connected Devices på Samsung i Norden.

– Elgiganten säljer sedan länge Samsungs produkter, såsom smartphones, surfplattor, TVs, ljudprodukter och vitvaror och vi är nu glada att Samsung väljer att även lansera sina datorer i Norden. Vi är stolta att vara nyckelpartnern för lanseringen och är övertygade att Samsungs datorer kommer uppskattas av kunderna och ta en stark position på den nordiska marknaden, säger Farshad Samsami, nordisk försäljningschef på Elgiganten.

Tre bärbara dator som pushar gränserna och tar utvecklingen framåt
Den nya serien PC:s består av tre modeller. Galaxy Book S är en stilren och ultratunn dator med en vikt på bara 950 gram, men en kraftfull prestanda med 512 GB lagringsutrymme och batteritid på upp till 17 timmar. Den har en 13” TFT LCD-skärm med touch screen och ett utomhusläge som ger bättre detaljrikedom även i ljusa miljöer. Förutom 512 GB lagringsutrymme har den även plats för ett microSD-kort för att öka lagringsutrymmet till 1TB om det behövs.

Silverfärgade Galaxy Book Ion är en ultratunn PC med chassi i magnesium som håller datorn sval. Den kommer i två storlekar, 15” och 13”. Modellen i 13’’ väger strax under ett kilo och storleken till trots så har den en batteritid på upp till 22 timmar. 15”-modellen väger endast 1,2 kg och går att bygga ut med extra minne och lagring. Båda modellerna har skärmar med QLED-teknik vilket ger perfekt färgåtergivning och hög detaljrikedom även i de mest ljusa miljöer.

Galaxy Book Flex sticker ut med sin design med 360-graders gångjärn, touch screen och S-Pen som gör att den, utöver en bärbar dator, kan fungera som anteckningsblock, en yta att skissa på eller som en flipboard för att enkelt visa presentationer eller se på film utan några störande moment. Även Book Flex har utrustats med QLED-skärm och har upp till 20 timmar batteritid.

Alla datorer i serien tillverkas i Samsungs egna fabriker, ofta med egenutvecklade och egentillverkade komponenter. Galaxy Book Ion och Book Flex är utrustade med 10:e generationens Intel® Core™-processorer för intelligent prestanda samt industriledande Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) och Thunderbolt™ 3 för snabb, flexibel och enkel anslutning. De introducerar dessutom trådlös batteridelning vilket innebär att användarna kan ladda sina andra Qi-kompatibla enheter, såsom telefoner, trådlösa hörlurar eller surfplattor, direkt på styrplattan. Samtliga datorer är även utrustade med fingeravtrycksläsare så endast användaren kan låsa upp sin Galaxy Book genom att scanna sitt fingeravtryck.

Rekommenderade priser:

Galaxy Book S: 14 600 SEK, 14 800 NOK, 9 800 DKK, 1 299 EUR
Book Ion
13” med i5: 17 900 SEK, 18 300 NOK, 12 100 DKK, 1 599 EUR
13” med i7: 21 300 SEK, 21 700 NOK, 14 300 DKK, 1 899 EUR
15”: 22 400 SEK, 22 800 NOK, 15 100 DKK, 1 999 EUR
Galaxy Book Flex: 23 000 SEK, 23 400 NOK, 15 500 DKK, 2 049 EUR

Relaterade Artiklar