Samsung sätter ny standard med Galaxy S10: Mer skärm, fler kameror och utökade valmöjligheter
Hem NYHETER Samsung sätter ny standard med Galaxy S10: Mer skärm, fler kameror och utökade valmöjligheter

Samsung sätter ny standard med Galaxy S10: Mer skärm, fler kameror och utökade valmöjligheter

Publicerat av: Redaktionen

Ikväll firar Samsung tio år sedan lanseringen av den första Galaxy S-telefonen genom att introducera nya familjemedlemmar i sin serie flaggskeppstelefoner.

Samsung sätter ny standard med Galaxy S10: Mer skärm, fler kameror och utökade valmöjligheter 2Med fyra unika telefoner har Galaxy S10 designats för att möta den moderna användarens behov. Varje enhet är utrustad med nästa generations funktioner anpassade för vad dagens konsumenter bryr sig som allra mest om. Det innebär nya innovationer inom skärm, kamera och prestanda.

Här är de tre nya Galaxy S10-modellerna för svenska marknaden

De senaste tio årens innovationer har lett till tre nya telefoner i Galaxy S-serien för den svenska marknaden. Galaxy S10 har utvecklats för dem som söker en flaggskeppstelefon med kraftfull prestanda. Galaxy S10+ tar varje teknisk specifikation till sin spets, oavsett om det handlar om skärm, kamera eller prestanda. Galaxy S10e är utvecklad för dem som vill ha det viktigaste från en premium-smartphone i en kompakt design med platt skärm. Galaxy S10-serien erbjuder konsumenter den nya Dynamic AMOLED-skärmen, nästa generations kamera och intelligent prestanda, för fler valmöjligheter och sätter en ny standard för vad vi idag förväntar oss av smartphones.

– Sedan den första lanseringen för tio år sedan har Galaxy S-serien stått för att erbjuda konsumenter de senaste tekniska innovationerna, och samtidigt ge konsumenter möjligheten att hitta och välja en telefon som är rätt för dem. Galaxy S10 bygger vidare på detta där vi har tagit steget ytterligare vad gällande tekniska innovationer inom skärm, kamera och prestanda, samt skapat tre unika modeller för tre lika unika typer av konsumenter, säger Andreas Bergqvist, nordisk produktchef för telekom på Samsung.

Med Galaxy S10 introduceras Samsung bästa skärmteknik någonsin, och den första i sitt slag, genom Dynamic AMOLED Display med Full Screen Experience och Ultrasonic fingeravtryckssensor. Som den första HDR10+-certifierade telefonen så erbjuder Galaxy S10 ett större spektrum av färgvariationer, för mer realistiska bilder. Dynamic AMOLED-skärmen på Galaxy S10 är också VDE-certifierad för klarare färger och för sin kontrast med djupare svärta och ljusare vita.

Att Galaxy S10 är verifierad av DisplayMate betyder också att användaren kan njuta av precisa färger, även i starkt solljus. Den TÜV Rheinland-certifierade skärmen Dynamic AMOLED reducerar även blått ljus utan att för den delen kompromissa med bildkvalitet eller adderade filter.

Som resultat av en nyskapande designutveckling så har Galaxy S10 den unika skärmtekniken Infinity-O som genom ett hål i displayen är laddad med en mängd sensorer och kamera-teknik, för att användaren ska uppleva maximal skärmyta med minimala distraktioner.

Galaxy S10 med sin Dynamic AMOLED-skärm är också den första i sitt slag utrustad med Ultrasonic fingeravtrycksskanner. Till skillnad från tidigare lösningar som läser av i 2D,läser Ultrasonic-skannern 3D-konturer av användarens fysiska fingeravtryck för utökad säkerhet. Som första teknik med certifikatet FIDO Alliance Biometric Component tar Galaxy S10 biometrisk autentisering till en ny nivå.

Professionell kamera

För att bygga vidare på Samsungs innovationer inom kamerateknik med Dual Pixel och Dual Aperture introducerar Galaxy S10 ny kamerateknik och avancerad intelligens som gör det lättare att ta episka bilder och videor.

  • Ultravidvinkel-lins: Som den första i S-serien har Galaxy S10 en ultravidvinkel-lins som likt det mänskliga ögat fångar 123 grader. Perfekt för att fotografera landskap, stora panoramabilder eller rymma hela släkten i en och samma bild.
  • Superstabil videoinspelning i högsta kvalitet: Galaxy S10 erbjuder stabil inspelning genom att kombinera optisk och digital stabiliserings-teknik. Vare sig användaren dansar i ett publikhav på en fantastisk konsert eller försöker fånga detaljerna under en guppig cykeltur så hjälper tekniken till att fånga varje ögonblick. Både den främre och bakre kameran kan spela in i upp till UHD-kvalitet och den bakre kameran kan spela in i HDR10+, vilket är det första av sitt slag på marknaden.
  • AI-kamera: Galaxy S10 gör redan smarta funktioner ännu mer pricksäkra genom en NPU (Neural Processing Unit), för att ta professionella bilder värda att dela utan att manuellt behöva göra avancerade inställningar. Tack vare NPU kan Scene Optimizer nu känna igen och vara mer precis när den bearbetar fler scener än någonsin tidigare. Tillsammans med Shot Suggestion så erbjuder Galaxy S10 fler automatiska rekommendationer för bättre bildkomposition.


Intelligent prestanda tar fram det bästa från telefonen

Galaxy S10 är utvecklad med hårdvara i absolut toppklass samt mjukvara med maskininlärning, för att bli Samsungs smartaste enhet hittills. Från helt nya möjligheter att dela ström trådlöst till AI-driven prestandaförbättring och intelligent WiFi.

  • Trådlös batteridelning: Samsung introducerar nu trådlös batteridelning med Galaxy S10, vilket gör det enkelt att ladda Qi-certifierade enheter. Galaxy S10 kan trådlöst ladda smartklockor och trådlösa hörlurar, men kan även ladda sig själv och andra enheter samtidigt via trådlös batteridelning[7] när den är inkopplad med vanlig laddare. På så sätt behöver man inte ta med sig en andra laddare på resan.
  • Intelligent prestanda: Den nya AI-mjukvaran i Galaxy S10 optimerar automatiskt batteri, CPU, RAM och även enhetens temperatur, baserat på hur man använder telefonen. Den fortsätter även att lära sig och bli mer effektiv allteftersom telefonen används. Genom att dra nytta av möjligheterna med AI kan Galaxy S10 lära sig när man använder sina favorit-appar som mest och göra så de startar snabbare.
  • Intelligent WiFi: Galaxy S10 kommer med intelligent WiFi som möjliggör att byten mellan 4G och WiFi sker både säkert och utan störningar, samtidigt som den kan varna för osäkra WiFi-anslutningar. Galaxy S10 stöder även den nya standarden WiFi 6, vilket gör prestandan bättre vid anslutning till en kompatibel router.
  • Bixby Routines: På Galaxy S10 så automatiserar Bixby användarens rutiner och kommer med anpassade rekommendationer för att göra livet lite lättare. Med förinställda och personliga rutiner, exempelvis bilfärder eller kvällsrutiner, som baseras på vad du vanligtvis gör så kan Galaxy S10 automatiskt minska antalet gånger användaren behöver trycka på telefonen, och spara dyrbar tid varje dag.


Det bästa kommer som standard: Galaxys grund och nästa nivå av ekosystemet

Galaxy S10-familjen kommer med allt och lite till av det användare har kommit att förvänta sig av Galaxy S-serien – vilket inkluderar Fast Wireless Charging 2.0, IP68 vatten- och dammtålighet, nästa generations processor och Samsung-tjänster så som Bixby, Samsung Health, Samsung Pay och Samsung DeX. Användare kommer få den största lagringskapaciteten någonsin på en Galaxy-mobil, där S10+ har upp till 1TB inbyggd lagring med 12GB i RAM samt möjlighet att addera ytterligare 512GB lagring med microSD för upp till 1.5TB lagring.

  • Snabbhet: Galaxy S10 ger användare möjlighet att få tillgång till nästa generations WiFi 6, vilket ger prioriterad och fyra gånger snabbare tillgång till WiFi jämfört med andra användare i folktäta nätverksmiljöer, exempelvis flygplatser. För första gången någonsin kan användare uppleva snabb 4G för nedladdning och surf upp till 2.0 Gbps.
  • Gaming: Galaxy S10 är utvecklad för bästa möjliga spelupplevelsen, med inbyggd AI-baserad mjukvara för prestandaoptimering, hårdvara som Dolby Atmos med spelläge samt ångkammare som kylningssystem. Det är även den första mobila enheten optimerad för spel skapade genom plattformen Unity.
  • Säkerhet: Galaxy S10 kommer även med den inbyggda säkerhetsplattformen Samsung Knox, samt säker hårdvara för lagring som gör det möjligt att hålla dina privata lösenord för tjänster med stöd för blockchain säkra.


Den nya eran av 5G börjar nu

I väntan på att infrastrukturen ska bli klar för 5G har Samsung skapat Galaxy S10 5G, där lanseringen i Norden beror på när utvecklingen av näten kommit ikapp. Galaxy S10 5G är till för dem som vill ha allt och lite till, och vill vara redo för nästa generations snabba uppkoppling och krävande funktioner.

Precis som för 2G, 3G och 4G så driver Samsung utvecklingen framåt inom 5G. Med Samsung Galaxy S10 5G kan konsumenter kopplade till ett 5G-nätverk ladda ned hela säsonger av TV-serier på minuter, spela grafik-krävande spel via molnet med minimalt lagg, njuta av förbättrade VR- och AR-upplevelser, eller varför inte hålla kontakten med nära och kära genom videosamtal i 4K-upplösning. För att verkligen dra nytta av allt som 5G erbjuder är Galaxy S10 5G utrustad med den största skärmen någonsin i Galaxy S-seriens historia med 6.7” Infinity-O Display, kamera med 3D-djup för att fånga 3D-bilder som förbättras genom Video Live Focus och Quick Measure, samt ett batteri på 4,500mAh med snabbladdning på 25W.

Galaxy S10 och Galaxy S10+ kommer finnas tillgängliga i färgerna Prism White och Prism Black, och Galaxy S10e i färgerna Prism White, Prism Black, Prism Green. Galaxy S10+ 512GB och 1 TB kommer i nytt premium-material Ceramic Black.
Galaxy S10, Galaxy S10+ och Galaxy S10e kommer finnas tillgängliga i butiker från och med 8 mars 2019 på utvalda marknader. Rekommenderade priser är 9 990 SEK för Galaxy S10, 8 490 SEK för Galaxy S10e och 10 990 SEK för S10+ 128 GB, 13 490 SEK för Galaxy S10+ 512GB samt 17 490 SEK för 1TB-versionen. Förbeställningar påbörjas den 21 februari, 2019.

Relaterade Artiklar