Samsung lanserar gaming-monitorn CRG5 med 240Hz G-Sync kompabilitet på Gamescom 2019
Hem NYHETER Samsung lanserar gaming-monitorn CRG5 med 240Hz G-Sync kompabilitet på Gamescom 2019

Samsung lanserar gaming-monitorn CRG5 med 240Hz G-Sync kompabilitet på Gamescom 2019

Publicerat av: Redaktionen

Under gamingmässan Gamescom lanserar Samsung idag gaming-monitorn CRG5, det senaste tillskottet i Samsungs välvda gaming-monitor serie.

Samsung lanserar gaming-monitorn CRG5 med 240Hz G-Sync kompabilitet på Gamescom 2019 2CRG5:an som visades första gången på E3 2019, kommer med en kraftfull kombination av 240Hz uppdateringsfrekvens med välvd display och NVIDIA G-SYNC kompabilitet för att ge den upplevelse som högpresterande spelare förväntar sig.

I Samsungs monter på Gamescom kanbesökare uppleva nyaCRG5 och fler av Samsungs nya innovationer: som exempelvis den smidiga Space Gaming Monitor SR75Q och Super Ultra-Wide CRG9 49”.

CRG5: Världens första välvda skärm med 240Hz-uppdateringsfrekvens

CRG5 på 27 tum kombinerar en blixtsnabb uppdateringsfrekvens med hjälp av 240 Hz RapidCurve™-teknik med 1500R krökning vilket reducerar laggtid samtidigt som den ger en behaglig bildupplevelse. Uppdateringsfrekvensen på 240Hz ger ett snabbt och smidigt gensvar på skärmövergångar och vid snabba händelser, medan välvda skärmen erbjuder en bredare vy.

För att eliminera brytningar i grafiken och fördröjningar när man spelar, synkroniserar NVIDIA G-sync Compatible grafikbearbetningsenheten (GPU) med panel, vilket ger spelare en exceptionell dynamik och sömlöst spelande i full HD-upplösning.

– Fantastiska spel förtjänar fantastiska skärmar och Samsungs första NVIDIA G-SYNC Compatible monitor, C27RG5 ger en mycket behaglig och fin spelupplevelse, säger John Hedendahl, Produktchef för Desktop Monitors på Samsung.

En imponerande 3000:1 kontrastkvot innebär att Samsungs senaste välvda gaming-monitor levererar djupare svärta och bättre ljus, vilket ger fina detaljer i såväl de allra ljusaste som de mörkaste delarna i bilden. Samsungs CRG5 har en välvd VA-paneldisplay (Vertical Alignment), skräddarsydd för användarens synvinkel för ökad koncentration under kritiska spelmoment.

Den ramlösa designen på Samsungs CRG5 ger användare mer skärmutrymme, medan ett starkt och robust Y-stativ och gaminganpassat OSD-meny (On Screen Display) för optimala inställningar i alla spelmiljöer. Samsungs CRG5 erbjuder även en mängd optimala spellägen som gör gamerns upplevelse mer bekväm än någonsin. Game Mode är en valfri inställning som automatiskt och optimalt justerar nivåer för svart gamma, kontrast, skärpa och färg för alla typer av spel. Low input Lag Mode kan också minimera förseningar mellan enhet och display, medan Virtual Aim både ökar och förstärker precisionen när man spelar FPS-spel (First-Person Shooter). Slutligen, Eye Saver Mode minimerar det blå ljuset från skärmen vilket ger en bekväm tittarupplevelse vid längre spelande.

Space Gaming Monitor: Ta tillbaka ditt spelutrymme

Under Gamescom 2019 presenterades 32” Space Gaming Monitor (SR75Q) med en supersnabb 144Hz uppdateringshastighet med AMD Radeon FreeSync. Uppdateringshastigheten på 144Hz minimerar bildfördröjning och rörelsesuddighet, medan AMD FreeSync synkroniserar uppdateringshastigheten på displayen och din grafiska processor, vilket resulterar i en jämnare spelupplevelse.

Space Gaming Monitor kommer att finnas tillgänglig som 32” QHD (2560 x 1440) med Samsungs välkända slimmade design som gör det möjligt för användare att skjuta in skärmen platt mot väggen, vilket lämnar andra ytor fria. Space Gaming Monitor kan också på ett väldigt enkelt sätt dras fram och justeras så att den passar ett flertal olika föredragna vinklar och positioner – hela vägen ned till bordsnivå, vilket bidrar till en enastående flexibilitet när användare konfigurerar sin optimala spelmiljö.

Ström- och HDMI Y-kablar döljs lätt vilket förhindrar trassliga kablar och hjälper att hålla spelutrymmet rent. Skärmen har också en tresidig ramfri design för att kunna visa så mycket av spelet som möjligt. Space Gaming Monitor kommer med en integrerad klämma som säkerställer snabb och enkel installation, då den går att fästas på alla skrivbord eller bord.

CRG9 49”: Den ultimata gaming-monitorn, nu med Dual QHD-upplösning

Samsungs CRG9 49”, som vann priset för bästa innovation i datorutrustningsprodukts-kategorin under CES 2019 och uppmärksammad i gamingproduktskategorin, har ett flertal premiumfunktioner. Till att börja med har skärmen en HDR 1000- och Dual Quad High Definition-upplösning (5120 x 1440) – likvärdigt till att man placerar två 27” 16:9 skärmar utan ramar som hindrar vyn, bredvid varandra. CRG9 levererar också en miljard färger med 95% DCI-P3 färgutrymme för att återge realistiska bilder, samtidigt som den når en toppljusstyrka på 1000 nits för fina detaljer i de ljusaste och mörkaste delarna av en bild.

Dessutom erbjuder CRG9 en 120Hz uppdateringshastighet som minimerar bildfördröjning och rörelseoskärpa. AMD Radeon FreeSync™ 2 HDR technology reducerar brytningar i grafiken och fördröjningar för att säkerställa bästa möjliga spelupplevelse. Virtual Aim ger spelare en ökad nogrannhet när man spelar ett FPS-spel medan CRG9s välvda skärm ger spelare ett ultrabrett synfält.

Samsung – Hjärtat av Gamescom 2019

Besök Samsung på gamescom i Hall 9:1, monter A040 B045 i Koelnmesse, Köln mellan 20-24 augusti 2019 för att uppleva och veta mer om Samsungs senaste innovationer inom gaming-monitorer.

På evenemanget kommer Samsung att vara mittpunkten för spännande gamingevenemang; slåss mot ansiktet för det tyska Hearthstone-communityt, IamThanh, under Blizzards Heartstone Community day idag onsdag. Se CRG5:s konkurrensfördelar under en av PlayerUnknown’s Battlegrounds’ (PUBG) dagliga monterövertagningar, där Samsungmontern blir ett slagfält för otaliga spännande PUBG-turneringar. Upplev CRG5:s fulla potential med en spelbar version av Gears 5 Horde Mode; den första gången någonsin som detta läge kan spelas.

Upplev även Samsungs gaming-monitorer ”in action” i en av våra viktiga branschpartners montrar – UBISOFT och Facebook Gaming i hall 6, Logitech G i hall 7 eller Xbox i hall 8. För ytterligare information om Samsungs gaming-monitorer, besök gärna

Relaterade Artiklar