Samsung är världens mest omtyckta teknikvarumärke – enligt YouGovs brandindex
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Samsung är världens mest omtyckta teknikvarumärke – enligt YouGovs brandindex

Samsung är världens mest omtyckta teknikvarumärke – enligt YouGovs brandindex

Publicerat av: Redaktionen

Nyligen publicerades en färsk mätning från YouGovs Brandindex som visar vilka varumärken inom teknikbranschen som är populärast.

Enligt mätningen är Samsung det varumärke som flest har ett positivt helhetsintryck av, bland de 25 varumärken från hela världen som deltog i undersökningen. I mätningen rankas Samsung högst såväl i Sverige som i resten av världen.

– Det här är ett bevis på att vårt långsiktiga varumärkesarbete och starka fokus på innovativ teknik och höga servicegrad har givit resultat. Det är också ett kvitto på att vi är relevanta och utvecklar produkter som gör nytta i människors liv. Det höga betyget ger oss energi att fortsätta på inslagen väg och utveckla tekniska lösningar för framtidens konsumenter, säger Jenny Fisher Toivo, Marketing Director CE & Corporate, Samsung Electronics. 

Teknik har blivit en allt viktigare och självklar del i vår vardag. Något som blivit ännu tydligare under det senaste året då den är en förutsättning för såväl hemmaarbete som umgänge.

– Framförallt är det tekniken i våra hem som har blivit viktigare under pandemin då vi spenderat mer tid i hemmet. Många har passat på att uppgradera sina hem med relevant teknik, vilket vi har märkt av. Även teknik som gör det enkelt att hålla kontakt med omvärlden har ökat, säger Jenny Fisher Toivo, Marketing Director CE & Corporate, Samsung Electronics.

Poängen för helhetsintryck tas fram genom att respondenterna får besvara frågor om vilka varumärken de har ett allmänt positivt intryck av och vilka de har ett allmänt negativt intryck av. Poängen är nettovärdet, det vill säga andelen av respondenter som har ett allmänt positivt intryck, minus andelen som har ett allmänt negativt intryck av respektive varumärke under perioden 1 mars i 2020 till 28 februari 2021.

YouGov BrandIndex är tillgänglig på 55 marknader runt om i världen och genomför mer än 11 miljoner intervjuer varje år över hela världen. I Sverige mäts cirka 400 varumärken dagligen, varav 23 teknikvarumärken. Varje dag genomförs 160 intervjuer med allmänheten i Sverige.

Relaterade Artiklar