Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige – nu näst störst i Europa
Hem PRODUKTNYHETER Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige – nu näst störst i Europa

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige – nu näst störst i Europa

Publicerat av: Redaktionen

Xiaomi mer än fyrdubblade mobilförsäljningen i Sverige – nu näst störst i Europa

Analysfirman Canalys har tillsammans med IDC och Strategy Analytics släppt försäljningsstatistik för smartphones under första kvartalet 2021.

Det är ett rekordkvartal för Xiaomi.

Xiaomi, en av de ledande smartphonetillverkarna, fortsätter att sätta försäljningsrekord. I Sverige har tillväxten jämfört med första kvartalet 2020 varit 436 procent – alltså mer än fyra gånger större än föregående år. Xiaomis andel av smartphonemarknaden i Sverige uppgår till 9 procent.

I Europa uppgår marknadsandelen till 23 procent och Xiaomi placerar sig för första gången som tvåa på marknaden.

Globalt har Xiaomi en tredjeplats med en marknadsandel på 14 procent och sålde 49 miljoner enheter under första kvartalet, jämfört med 30,2 miljoner enheter samma kvartal förra året – vilket är nytt rekord för varumärket. Totalt såldes 347 miljoner smartphones under Q1.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>