Hem NYHETER SaaS-samarbete ger billigare bilförsäkringar i Storbritannien

SaaS-samarbete ger billigare bilförsäkringar i Storbritannien

Publicerat av: Redaktionen

ABAX tänker nytt för att sänka kostnaderna för sina företagskunder.

SaaS-samarbete ger billigare bilförsäkringar i Storbritannien 3I samarbete med det brittiska försäkringsbolaget Zego kommer telematik från elektroniska körjournaler att bidra till att sänka försäkringspremien bland kunderna.

Bilförsäkring är dyr och det kan vara förvirrande om du hanterar en stor fordonsflotta. ABAX är känt för att ha dragit ut användbar data från körposten, men vilken telematik kan hjälpa till att göra försäkringspremien användningsbaserad, och priset fastställs av antalet körda kilometer?

Nya applikationer efter COVID-19

“Affärer har förändrats snabbt över tid och COVID-19 har drivit företag att ta nya riktningar. För att överleva måste företag anpassa sig och omfamna nya och innovativa idéer, till exempel Zegos verktygsbaserade försäkringar, med ABAX!” säger Morten Strand, VD för ABAX AS.

Bra körfärdigheter sparar ditt företag pengar

Användarbaserad försäkring är redan ett beprövat fenomen i USA, där försäkringsavtal ingås beroende på hur du kör. Med ABAX förarbeteende kommer det brittiska företaget, Zego, att registrera förarens körmönster som hastighet, acceleration och retardation. Uppgifterna lagras och ger försäkringsbolaget en bättre bas för att prissätta försäkringspremien, och besparingarna kan vara stora, särskilt för företag med bra förare.

Spännande samarbete

Samarbetet mellan Zego och ABAX handlar om att skapa ett ekosystem med kunden i centrum, där båda företagen tillhandahåller väsentliga lösningar för sina gemensamma kunder.

“Jag är väldigt glad att samarbeta med Zego. Vi har redan börjat se gemensamma kunder, vilket är fantastiskt. Jag ser fram emot att arbeta nära och utveckla samarbetet och utforska nya lösningar tillsammans,” säger Craig Allan, strategisk partnerskapschef på ABAX.

Unika möjligheter för strategisk passform

ABAXs öppna plattform öppnar möjligheter i världsklass, som tillsammans med minskade försäkringskostnader ger chefer över sina fordonsflottor många ytterligare fördelar, inklusive förmågan att spåra fordon och se förarens beteende bland sina anställda. Detta förutom att följa de obligatoriska skattereglerna.

”Samarbetet mellan ABAX och Zego representerar en betydande möjlighet för oss såväl som för de kunder vi betjänar. Förhållandet med ABAX gör att vi kan skala våra flexibla fordonsflotta-försäkringslösningar till en hög takt. Med detta kommer vi att fortsätta att erbjuda bra priser till våra kunder i en tid då det är viktigare än någonsin att anpassa kostnaderna, säger Dom McCormack, stabschef på Zego.

Relaterade Artiklar