Robin Good – Skänk pengar gratis när du handlar på nätet
Hem DETALJHANDEL Robin Good – Skänk pengar gratis när du handlar på nätet

Robin Good – Skänk pengar gratis när du handlar på nätet

Publicerat av: Redaktionen

Vad är Robin Good?

Robin Good – Skänk pengar gratis när du handlar på nätet 1

Skänk pengar gratis när du handlar på nätet! Du bestämmer vart pengarna skall gå och det är helt gratis.

Robin Good är en ny svensk tjänst som låter dig donera butikens pengar till välgörenhet när du handlar på nätet. Du bestämmer vart pengarna skall gå, det är helt gratis och det kräver inget konto.

Win-win-win

Med Robin Good får välgörenhetsorganisationer mer pengar, nätbutiker får fler kunder och de som handlar kan känna att de bidragit lite extra till en bättre värld. Svensk e-handel omsatte 2016 ca 84 miljarder SEK. Om ynka en procent av dessa köp hade gjorts via Robin Good så hade det genererat över 41 miljoner SEK extra till svenska välgörenhetsorganisationer, utan att det kostar köparen en krona extra. Via Robin Good går i snitt 4,94 % av köpesumman till välgörenhet, och det är nätbutiken som betalar av sin marginal.

Via Robin Good kan man idag handla i 188 av Sveriges främsta nätbutiker och donera pengar till 17 av Sveriges populäraste välgörenhetsorganisationer. Fler butiker och organisationer tillkommer löpande.

Storyn bakom Robin Good

På ett kafé i Majorna hösten 2016 slog sig vännerna Jezper Söderlund, Johan Larsson och Marcus Runmalm ner för att fundera över om deras olika professionella kompetenser kunde kombineras i ett gemensamt projekt. Tre väldigt olika personer mitt i olika karriärer (utvecklare, marknadsförare och affärsutvecklare) men med en gemensam drivkraft att bygga något eget. Något användarvänligt, något automatiserat och något som kunde bidra till en bättre värld. Resultatet är Robin Good.

Relaterade Artiklar