Qmatic i partnerskap med svenska Flic för sömlös kundupplevelse genom enkelt knapptryck
Hem NYHETER Qmatic i partnerskap med svenska Flic för sömlös kundupplevelse genom enkelt knapptryck

Qmatic i partnerskap med svenska Flic för sömlös kundupplevelse genom enkelt knapptryck

Publicerat av: Redaktionen

Svenska Qmatic meddelar på världens största retailmässa – National Retail Federations ”Retail’s BIG Show” i New York City – att man inleder ett samarbete med det svenskgrundade teknikbolaget Shortcut Labs, bolaget bakom den smarta knappen Flic.

Qmatic i partnerskap med svenska Flic för sömlös kundupplevelse genom enkelt knapptryck 2Samarbetet innebär att butikspersonal kan komma åt viktiga funktioner i Qmatics mobilapp genom att trycka på en enda trådlös knapp.

– Lösningen ger butikspersonal snabb access till mobila funktioner utan att behöva hantera själva telefonen. Det tar bort en distraktion i relationen mellan exempelvis en säljare eller konsult och den kund vederbörande servar, säger Qmatics CMO Sven-Olof Husmark.

– Med Flic kan man med nu med enkla tryck på knappen hantera viktiga och centrala funktioner i Qmatics mobilapp utvecklad för att hjälpa personal att ge snabb och personlig service.

Flic är en trådlös knapp som genom Bluetooth kan sammankopplas till en smartphone med en räckvidd på upp till 50 meter. Att börja använda Flic-knappen är enkelt och tillåter användaren att koppla upp sig mot en rad olika applikationer. Knappen utvecklades för att lösa ett akut och konkret problem:

– Jag ville sluta snusa men hade inget lätt sätt att ta reda på mitt dagliga bruk. Därför gjorde jag en app där jag skulle trycka med tummen mitt på skärmen varje gång jag tog en prilla, för att se hur många prillor det blev varje dag, säger Joacim Westlund, Flics VD.

– Då insåg jag hur distraherande en smartphone egentligen är – man ska låsa upp, man får sms och alerts och en massa andra saker händer som gör ett man missar den rena raka handlingen man är ute efter. Flic löser detta problem genom att ersätta interaktionen med telefonen med ett enkelt knapptryck.

– Vi har letat efter en sådan här lösning för att komplettera vår app i specifika situationer, speciellt inom detaljhandeln. Ibland tror kunder felaktigt att personal gör privata saker som att t.ex. surfa eller vara på Facebook när de använder en telefon i butik. Med Flic får nu personal access till några grundfunktioner i vår app på ett snabbt och enkelt sätt, säger Sven-Olof Husmark.

– Short Labs knapp är den bästa lösningen vi hittat och det är extra roligt att de precis som Qmatic också är ett svenskgrundat teknikbolag i aggressiv global tillväxt.

Flic-knappen kan omgående integreras med nya och befintliga Orchestra 6-system.

Relaterade Artiklar