Hem NYHETER PostNord satsar på ellastbil i Helsingborg

PostNord satsar på ellastbil i Helsingborg

Publicerat av: Redaktionen

För tredjepartslogistikverksamheten inom PostNord är arbetet med att utveckla hållbara logistiktjänster ett prioriterat område.

PostNord satsar på ellastbil i Helsingborg 3Kopplat till miljödelen inom hållbarhetsområdet utgör fossilfria transporter en central del.

– Det är glädjande att vi tillsammans med Tommy Nordbergh Åkeri kan erbjuda Nestlé, som är en av våra största kunder i Helsingborg, en helt fossilfri transportlösning, säger Christer Svensson, transportchef på PostNord TPL.

En ellastbil kommer varje dag transportera ungefär 150 pallar med kaffe från Zoégas kafferosteri till PostNord TPL:s lager i Ättekulla. Sträckan mellan rosteriet och lagret är cirka 10 kilometer enkel resa. Ellastbilen kommer att göra 8 till 9 tur-och-retur-resor varje dag.

Transportuppdraget utförs av Tommy Nordbergh Åkeri, som ingår i Tempconkoncernen.

– Vi har som första kund beställt denna fordonsmodell av Volvo Lastvagnar. Lastbilen är den första serietillverkade ellastbilen i Europa för tung distribution. Det är roligt att kunna göra denna satsning tillsammans med PostNord TPL och Zoégas. Vi siktar på att så långt som möjligt utföra transporter för våra kunder helt fossilfritt, säger Jonas Råstedt, VD på Tommy Nordbergh Åkeri.

– Det är mycket glädjande att vår eldrivna lastbil Volvo FE Electric nu börjar sitt transportuppdrag i Helsingborg. Med våra ellastbilar kapar vi inte bara avgasutsläppen utan sänker även buller till en mycket låg nivå, säger Stefan Strand, VD på Volvo Lastvagnar Sverige.

Totalt körs cirka 1 500 turer per år mellan rosteriet och lagret. Den nya transportlösningen innebär således en kraftigt minskad miljöpåverkan.

– Vår förhoppning är att denna satsning ska leda till mer hållbara och effektiva transporter. På sikt vill vi att alla våra fordon ska vara helt utsläppsfria. Det här är ett bra steg på vägen, säger Louise Juul Østergaard, fabrikschef på Zoégas.

Relaterade Artiklar