Hem NYHETER Phison säljer andelar i Kingston Solutions, Inc. till Kingston Technology

Phison säljer andelar i Kingston Solutions, Inc. till Kingston Technology

Publicerat av: Redaktionen

Idag meddelar Kingston Technology Europe Co LLP, ett dotterbolag till Kingston Technology Company Inc., världens största självständiga tillverkare av minnesprodukter, att Phison (TPEx:8299) säljer sina andelar i Kingston Solutions, Inc. (KSI), ett joint venture med Kingston Technology Corporation, till Kingston.

Phison säljer andelar i Kingston Solutions, Inc. till Kingston Technology 3Transaktionen innebär att Kingston blir majoritetsägare i KSI. Phison kommer fortsatt fokusera på teknik och FoU, samt stödja Kingston med olika servicetjänster.

KSI bildades 2010 av Phison och Kingston, för att accelerera implementeringen av eMMC-lösningar (Embedded Multi-Media Card) genom att förenkla design-in-utförandet och påskynda produktdesigncykeln.

Detta möjliggjorde att båda företagen kunde leverera sina produkter snabbare på marknaden. Med Phisons styrteknologiexpertis och Kingstons operativa kunskaper inom minnesproduktlösningar blev KSI snabbt marknadsledande.

– Kingston är inte bara en långsiktig partner till Phison, utan också en av de viktigaste möjliggörarna för Phisons tillväxt. Vår relation är stark och kommer att fortsätta. Vi säljer våra andelar i KSI till Kingston så att vi kan fokusera på att vidareutveckla vår kärnteknologi och bättre strategisera våra affärsmål. Denna JV mellan våra två företag har varit mycket framgångsrik och tjänat sitt syfte att påskynda marknadsimplementering av eMMC. Phison är fortfarande engagerad i att leverera samma utmärkta tekniska support till KSI och dess minnesproduktskunder som tidigare, sade K.S Pua, VD och ordförande för Phison.

– Eftersom industrin och våra företag har vuxit de senaste tio åren, så är timingen rätt för denna transaktion. Detta ger Kingston mer flexibilitet att tillgodose sin stora globala kundbas samt möjliggöra bättre strategier och resursinriktning mellan KSI och moderbolaget Kingston Technology. Phison fortsätter att vara vår långsiktiga strategiska teknikpartner då deras controllers driver många Kingston-produkter inklusive SSDer, USB-enheter och minneskort, säger Darwin Chen, ordförande, Kingston Solutions, Inc.

Relaterade Artiklar