Hem NYHETER Över 1000 barn som lever i fattigdom får en julklapp att öppna i jul

Över 1000 barn som lever i fattigdom får en julklapp att öppna i jul

Publicerat av: Redaktionen

För fjärde året i rad körde bussbolaget Vy Bus4You in pengar till välgörenhetsorganisationen Giving People och 5 kronor för varje bokad resa mellan 9–22 december gick till Giving People. 

Över 1000 barn som lever i fattigdom får en julklapp att öppna i jul 3Pengarna har oavkortat gått till julklappar och julmat till behövande familjer. Just denna insamling bidrog till att 1049 barn får en julklapp i jul då 314 700 kronor samlades in. Totalt sett har bussbolaget och dess gäster bidragit med närmare en 1,4 miljoner kronor till Giving People under en period på fyra år.

– I samband med månadens insamling har vi skänkt 314 700 kronor till hjälporganisationen Giving People som arbetar för att hjälpa människor som lever under en ekonomisk utsatthet. Det känns så fint att kunna berätta att 1049 barn slipper att gå hungriga och får en julklapp att öppna på julafton, säger Anna-Karin Mooren, marknadschef på Vy Travel.

Nådde målet
I fyra år har Vy Bus4you samarbetat med Giving People i och gjort olika insamlingar som alla oavkortat gått till Giving Peoples verksamhet. Förra månaden bidrog bussbolaget till att 313 barn fick vinterskor, då 93 900 kronor skänktes. I december var målet att minst 1000 utsatta barn skulle få en julklapp och julmat ­­– ett mål som även denna gång nåddes.

– Det känns oerhört skönt att veta att vi bidrar till att så många familjer faktiskt kan ge sina barn en julklapp och att de kan servera något extra gott på julafton. Tack till alla er som valt att resa med Vy Bus4You och på andra sätt engagerat er i insamlingen. Tillsammans nådde vi målet – att vi ger fler än 1000 barn en fin jul, säger Anna-Karin Mooren

Relaterade Artiklar