Hem NYHETER Nya Arizona 2300-serien förändrar spelreglerna

Nya Arizona 2300-serien förändrar spelreglerna

Publicerat av: Redaktionen

Canon bygger vidare på sin mångåriga erfarenhet inom flatbäddsutskrifter.

Nya Arizona 2300-serien förändrar spelreglerna 2

Dirk Brouns, Vice President för Large Format Graphics och Martijn van Hoorn, Senior Vice President för Research & Development på Canon Production Printing

Den 1 september 2020 lanseras den nya Arizona 2300-serien för den grafiska storformatsmarknaden. Serien hjälper kunderna att höja produktionshastigheten, förbättra effektiviteten och skapa tillväxtmöjligheter via nya användningsområden.

Nya Arizona 2380 XTF med alternativ för rullmedia visas via online- och direktdemonstrationer hos Canons Customer Experience Centres i Australien (Melbourne), Nederländerna (Venlo), Storbritannien (Birmingham), Frankrike (Paris) och USA (Chicago).

Serien har flera alternativ för bläckkanaler (40, 60 och 80) som stöder många olika användningsområden, däribland tre kompakta GTF-modeller (Arizona 2340 GTF, 2360 GTF, 2380 GTF) med en flatbädd på 1,25 x 2,5 m och tre stora XTF-modeller (Arizona 2340 XTF, 2360 XTF, 2380 XTF) med flatbädd 2,5 x 3,08 m.

Smart produktivitet

Flatbäddsbordets uppbyggnad är revolutionerande och den nya serien bygger på Arizona FLOW-teknik – en insugningsteknik med luftström som kombinerar en bordslayout utan zoner med lättanvända tryckluftsdrivna styrpinnar som säkrar materialet på bordet. Resultatet? Ökad produktivitet på mer än 20 % jämfört med tidigare generationers Arizona-skrivare. Ingen operatörstid krävs för att maska bordet eller tejpa fast materialet, omställningen mellan jobben går snabbare, inställningstiderna förkortas och det går lätt att växla mellan jobb. FLOW-tekniken gör det enklare än någonsin att skriva ut på ovanliga eller mer krävande media, som kartong, trä och glas och att skriva ut stora bilder bredvid varandra över flera stora kartonger. Skriv ut från kant till kant på utskiftsmediat för att undvika spill, få mer utskrivet och testa ännu fler möjligheter.

Med de tryckluftsdrivna styrpinnarna kan materialet justeras till vänster eller höger bordskant – eller till och med båda – och utskrift kan göras 2-up, 4-up och 6-up. Flatbädden vänder utskriftsmediat från fram- till baksida och från vänster till höger och ger en perfekt registrering vid dubbelsidig utskrift, oavsett om materialet har felaktiga dimensioner. Att skriva ut på ovanliga, tjocka, mjuka eller skurna material är heller inte något problem.

Upp till 95 m2 per timme med bibehållen utskriftskvalitet ger en hög produktivitet. Det automatiserade underhållssystemet hanterar skrivhuvudet och minskar stilleståndstiden genom att återställa munstyckenas funktion på bara några sekunder – även för vitt bläck, något som oftast brukar vara svårt. Ingen väntetid för uppvärmning behövs – nya Arizona 2300-serien är startklar direkt via LED UV-skyddssystemet som ger snabbare omloppstider för sista minuten-jobb. Seriens högupplösta kamerajusteringssystem resulterar i enkel, snabb och exakt skrivhuvudsanpassning och mappning av flatbäddsbordet.

Programlösningen Arizona Xpert ger Arizona 2300-serien kapacitet för självinlärning, så att användare kan designa – och sedan repetera – komplexa utskriftsjobb i flera lager. Skrivaren kommer ihåg ”receptet” när liknande applikationer ska skrivas ut, något som sparar in inställningstid och automatiserar produktionsprocessen.

Förutom Arizona 2300-serien lanserar Canon även Arizona Xpert version 2.1. Med nya funktioner och ”recept” som höjer produktiviteten ännu mer, kan den här programvaran skriva ut intelligenta ytterkanter för materialet på flatbäddsbordet, så att materialets placering blir perfekt utan att man behöver tejpa eller maska. Arizona Xpert 2.1 stöder ”recept” för utskrifts- och skärningsarbetsflöden via integrering med Canons programvarulösning ProCut. Tack vare maximal automatisering är dubbelsidig utskrift och utskrift på flera paneler nu enklare än någonsin. Inga misstag – och alltså minskat spill. ProCut möjliggör dessutom enkelt byte av ”recept” mellan utskriftsleverantör och designer, så att de kan se slutprodukten i 3D i Adobe Creative Suite® och minimera riskerna för designmisstag.

Hållbar design

Energiförbrukningen i Arizona 2300-serien är 40 % mindre jämfört med andra flatbäddsskrivare tack vare LED UV-skyddssystemet – med direkthantering (ingen uppvärmning behövs), lampa med lång livslängd och anslutning till det vanliga elnätet. Systemet ger också låg bläckförbrukning, i genomsnitt mindre än 8 ml bläck per m², inklusive underhåll.

Arizona 2300-serien tillverkas i Tyskland och har genomgått de tyska säkerhetstesterna TÜV (Technischer Überwachungsverein) och DGUV (Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung), som bekräftar att produktserien ligger i linje med hälso- och säkerhetsbestämmelser för att minimera miljömässig inverkan och garantera en säkrare arbetsmiljö. Seriens UV-bläck har certifierats enligt UL GREENGUARD Gold – utskrifterna lämpar sig alltså för användning i skolor, på hotell och på sjukhus.

Utskriftsrummets ventilation säkerställs enligt angivna krav genom ett luftfiltreringssystem som tillval, och ger en hälsosam arbetsmiljö för alla anställda.

En ny dimension av möjligheter

Med speciella utskriftslägen, kompensation för pixelplacering, utökad screening och den prisbelönta, tredje generationens skrivhuvudsteknik VariaDot, uppnås överlägsen utskriftskvalitet, gång på gång och på många olika utskriftsmaterial, med snabbast möjliga produktionshastigheter. Och för optimal konfiguration av viktiga applikationer med höga vinstmarginaler kan extra bläckkanaler läggas till (från fyra till sex och upp till åtta kanaler) – inklusive den ljusaste vita bläckuppsättningen och kristallklart blankt lack.

Kundernas krav på utskrifter på hårda plastmaterial som akryl, polykarbonat och styren uppfylls enkelt. Med alternativet för rullmedia kan många olika rullmedia användas, inklusive tunt värmekänsligt media upp till 220 cm. Det blir alltså enkelt att växla mellan styva och flexibla material utan att skrivaren behöver förberedas. Produktion dygnet runt blir en realitet, med säker, oövervakad utskrift nattetid och med alternativ för ett helt robotiserat arbetsflöde med automatisk in- och utmatning av kartonger.

Arizona 2300-serien ger arbetet en helt ny dimension. Den kan utrustas med Canons programvara för utskrift med upphöjda Varia DOT, för inredningsdekor som tapeter och möbelpaneler och för funktionella tillämpningar som blindskrift.

Matteus Celinski, Country Director Production Printing Products, kommenterar: ”Den grafiska storformatsmarknaden drivs av innovation och vi engagerar oss fullt ut i forsknings- och utvecklingsprogrammet för våra Arizona flatbäddslösningar. Med Arizona 2300-serien introducerar vi en ny, revolutionerande flatbäddsteknik: ett unikt luftflödessystem som förenklar kundernas arbetsflöden och snabbar upp produktionsprocesserna. Det känns spännande att lansera den här produkten på marknaden och hjälpa våra kunder att hitta nya tillväxtmöjligheter.”

”Vi är övertygade om att Arizona 2300-serien kommer att öka våra kunders vinster, bredda deras tillämpningsmöjligheter och öppna upp nya marknadstillfällen, samtidigt som de får en framgångsrik driftshantering. Med det här nya tillskottet i vår serie flatbäddsskrivare, och tillsammans med våra rullmatade Colorado-skrivare med UVgel-bläck, har vi en serie storformatslösningar som passar alla kunders olika behov.”

Relaterade Artiklar