Ny VD till Bemz
Hem DETALJHANDEL Ny VD till Bemz

Ny VD till Bemz

Publicerat av: Redaktionen

Bemz AB, det globala e-handelsföretaget som designar och skräddarsyr överdrag till IKEA-möbler, meddelar idag att Niklas Jarl har blivit utsedd till företagets nya VD med start den 1 maj i år.

Ny VD till Bemz 1

Niklas Jarl

Lesley Pennington, Bemz grundare och nuvarande VD, kommer att övergå i en ny roll som arbetande vice ordförande i Bemz styrelse, där hon kommer att fokusera på framtida utvecklingsmöjligheter och varumärkesstrategier. “För två år sedan startade vi en tillväxtresa på Bemz när Verdane Capital klev in som delägare. Det blir nu ett naturligt steg i företagets utveckling att vi anställer Niklas Jarl som VD”, säger Lesley Pennington.

“Med Niklas som ny VD skapar han och Lesley tillsammans ett starkt team som kan fokusera på att bygga och utveckla Bemz framtida affärer. Med sin erfarenhet av att skapa och utveckla e-handelsföretag, i kombination med sin goda ledarskapsförmåga, är Niklas rätt person att ta Bemz till nästa utvecklingsnivå”, säger Jerker Adeberg, Bemz styrelseordförande.

Niklas Jarl var tidigare VD och även grundare av Lekmer.com. Han har bred erfarenhet av snabbväxande e-handelsföretag för B2C såväl som av produktutveckling, affärsutveckling, sälj och marknad och har under tio år haft olika ledande befattningar inom Lekmer. Innan Niklas grundade Lekmer 2006, arbetade han också i flera år hos olika byråer med att hjälpa nordiska företag med affärsutveckling, marknadsföring och försäljning online.

“Jag har följt Bemz under många år och är imponerad av vad Lesley och hennes team har åstadkommit tillsammans. Kombinationen av skandinavisk design och global e-handel är något jag passioneras av. Jag känner mig glad och förväntansfull över att bli en del av teamet som ska ta Bemz in i framtiden”, säger Niklas Jarl.

Relaterade Artiklar