Samsung presenterar nya 990 PRO SSD
Hem GAMING Ny produkt från Samsung Electronics – 990 PRO SSD

Ny produkt från Samsung Electronics – 990 PRO SSD

Publicerat av: Redaktionen

Samsung Electronics släpper nu nya 990 PRO som är en högpresterande NVMe SSD baserad på PCIe 4.0. SSD:n levererar snabba hastigheter, energieffektivitet och är passande för grafiskt krävande spel, inklusive 3D-rendering, 4K-videoredigering och dataanalys.

– Med ständiga innovationer inom spel, 4K- och 8K-teknik samt AI-drivna tillämpningar ökar konsumenternas behov av högpresterande lagring.

990 PRO ger en bra balans mellan hastighet, energieffektivitet och tillförlitlighet, vilket gör den till ett utmärkt val för gamers och professionella användare, säger Jani Laaksonen, produktansvarig på Samsung i Norden.

Prestanda för en fängslande spelupplevelse

Med Samsungs senaste V-NAND och en ny styrenhet erbjuder 990 PRO-serien en hög hastighet i PCIe 4.0-gränssnittet. SSD-enheten ger sekventiella läs- och skrivhastigheter på upp till 7 450 megabyte per sekund (MB/s) respektive 6 900 MB/s, medan slumpmässiga läs- och skrivhastigheter ligger på upp till 1 400 000 respektive 1 550 000 IOPS. Med upp till 55 procent bättre slumpmässig prestanda än 980 PRO är 990 PRO särskilt lämpad för tunga spel samt kreativa och produktiva uppgifter.

NVMe SSD-diskar möjliggör också att kunna dra full nytta av den senaste tekniken för spelkonsoler och spel. 990 PRO drivs av NVMe och ger snabbare laddningstider på datorer och konsoler, vilket skapar en mer fängslande spelupplevelse. Vid ett test ufört av Samsung med Forspoken, Luminous Productions kommande actionrollspel som stöder den senaste tekniken för laddning av spel, var laddningstiden för kartan cirka en sekund, jämfört med fyra sekunder för en SATA SSD och 28 sekunder för en hårddisk (HDD).

Effektutnyttjande och tillförlitlig termisk kontroll

Den nya SSD:n har låg energiförbrukning och förbättrar enhetens energieffektivitet med upp till 50 procent i förhållande till sekventiell skrivning jämfört med 980 PRO. Dessutom använder 990 PRO en nickelbeläggning på styrenheten och en värmespridaretikett för värmehantering. Samsungs Dynamic Thermal Guard-teknik säkerställer att enhetens temperatur anpassas inom ett lämpligt intervall.

Samsung presenterar nya 990 PRO SSDSSD:n är också en utmärkt lösning för uppgraderingar av bärbara och stationära datorer samt för egenbyggda datorer, då den kan ge en betydande prestandaökning och en hög energieffektivitet.

990 PRO kommer att finnas tillgänglig i Norden från och med oktober 2022 med rekommenderat försäljningspris på 4 199 SEK för 2 TB-modellen. En version med en kapacitet på 4TB kommer att bli tillgänglig från och med 2023.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar