Ny digital tjänst visar lediga parkeringsplatser i Malmö
Hem NYHETER Ny digital tjänst visar lediga parkeringsplatser i Malmö

Ny digital tjänst visar lediga parkeringsplatser i Malmö

Publicerat av: Redaktionen

I dag lanserar EasyPark en betaversion av parkeringstjänsten Find & Park i Malmö – som i realtid guidar bilister till lediga parkeringsplatser.

Ny digital tjänst visar lediga parkeringsplatser i Malmö 2Den nya innovativa tjänsten Find & Park använder data, prediktiv analys och maskininlärning för att minska tiden det tar att hitta en parkeringsplats. En detaljerad karta guidar föraren och visar sannolikheten för lediga parkeringsplatser timme för timme, ner på gatunivå och i allmänna parkeringsgarage.

– Nu tar vi nästa steg för att ge bilister i Malmö en bättre parkeringsupplevelse. Snabbare rutt till parkering underlättar inte bara för förare, utan gör städerna mer effektiva och mer gröna tack vare minskad trafik och koldioxidutsläpp, säger Anders Bäck, Landschef för EasyPark Sverige.

I städer står bilister som letar efter parkering för upp till 30 procent av all trafikstockning, i Stockholm har preliminära tester visat att Find & Park reducerar tiden man letar efter en parkeringsplats med 50 procent. Detta har en potential att minska bilismens klimatpåverkan och sänka koldioxidutsläppen då bilister snabbare och enklare hittar en parkeringsplats.

EasyPark har under tio års tid investerat över 100 miljoner kronor i forskning och utveckling för att ta fram den prediktiva parkeringstekniken, som blir en viktig del i att lösa städernas utmaningar med trafikstockningar och föroreningar, både i Sverige och internationellt.

Relaterade Artiklar