Ny bilpool med elbilar ger framtidslösning för alla
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Ny bilpool med elbilar ger nu framtidslösning för alla

Ny bilpool med elbilar ger nu framtidslösning för alla

Publicerat av: Redaktionen

Nu står det klart att The Pot i Karlskrona inleder ett samarbete med Move About Sverige och startar upp en 100% eldriven bilpool mitt i centrumkärnan.

Bilpoolen förväntas bli ett naturligt färdmedel såväl för coworkers som för invånare i staden.

Den nygamla bilpoolen vid centralstationen byter namn till The Pot och huserar inledningsvis fyra bilar.

Renault Zoe och Nissan Lef som redan är på plats samt Volvo XC40 Recharge och Volkswagen ID. Buzz. som kommer under april-maj, år 2023. Satsningen ger goda förutsättningar för att täcka de flesta transportbehov som kan uppstå – vare sig det gäller kortare stadskörning eller längre resor. Dessutom bidrar elbilarna till mer ekonomiskt och miljömässigt hållbara resor.

Bilarna är belägna mellan Centralstationen, World Trade Center och Lokstallarna och bokas enkelt med några knapptryck i appen “Move about”. Nyckeluthämtning är ett minne blott då bilarna låses upp direkt med hjälp av mobiltelefonen.

The Pot är Karlskronas mötesplats för coworking, inspiration och upplevelser. Här korsas vägarna för flera företag, organisationer och människor som delar passionen för ett mer attraktivt, hållbart och innovativt Karlskrona och Blekinge. En del av visionen för The Pot är att bidra till fler fysiska möten, vilket bilpoolen skapar ännu bättre förutsättningar för.

Ny bilpool med elbilar ger framtidslösning för alla– “Vi är stolta över att lansera vår nya tjänst inom mobilitet som kommer att revolutionera sättet vi rör oss och samarbetar på. Genom att erbjuda en helt elbilsbaserad pool kopplat till vår gränsöverskridande mötesplats för bland annat coworking, kontor, event, upplevelser och inspiration, visar vi vår dedikation till att göra en positiv inverkan på samhället och miljön. Vi är övertygade om att detta kommer att bli en framgångsrik och efterfrågad tjänst som bidrar till ett grönare Karlskrona”, säger Frida Danielsson som är Project & Client Director på The Pot.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar