Hem NYHETER Nu kan du njuta av magin med Airbnb Experiences hemifrån

Nu kan du njuta av magin med Airbnb Experiences hemifrån

Publicerat av: Redaktionen

Från att baka online med en bagare från Stockholm till irländsk folkdans.

Nu kan du njuta av magin med Airbnb Experiences hemifrån 3Airbnb Online Experiences sammanför globala samhällen med skräddarsydda aktiviteter i städer runt om i världen. Online-upplevelserna möjliggör även för värdar att fortsätta få inkomster, även under COVID-19-krisen, samt för isolerade och äldre att underhålla sig och t.ex. barn i hemmet.

Airbnb tillkännager idag lanseringen av Online Experiences, ett enklare sätt för människor att sammanstråla, tjäna pengar och resa, medan de sitter hemma under COVID-19-krisen. Med communities runt om i världen med människor som stannar hemma för att skydda sin egen och andras hälsa, kan de inte bedriva rutinmässiga aktiviteter som att gå till jobbet, träna eller utöva sina fritidsintressen. Online-upplevelser kan nu förändra detta genom att möjliggöra för värdar att tjäna pengar i dessa osäkra tider och föra ut deras transformativa virtuella upplevelse till miljontals gäster.

Airbnb-upplevelser kommer att erbjuda workshops med OS-medaljörer, meditation med buddhistmunkar, virtuella besök hos “the dogs of Chernobyl” med mera för att hjälpa människor att hålla kontakten. Många av de yrkesverksamma som idag arbetar hemifrån och endast sammanstrålar virtuellt, saknar kontorets sociala ådra och samarbetsmoment, mer än någonsin tidigare. Online-upplevelser kan hjälpa kollegor att åter sammanföras och umgås i form av teamaktiviteter, där de bl a kan lära sig trolleritrick och bartending med experter. Det finns även möjligheter för grupper att reservera privata upplevelser och begära specifika bokningsdatum. Var och en av dessa erfarenheter leds av inspirerande värdar från över 30 olika länder, som erbjuder gästerna en enastående tillgång till kulturer och traditioner från hela världen.

“Att sammanföra människor är kärnan i det vi gör,” säger Catherine Powell, Head of Airbnb Experiences. “Med så många människor som måste stanna inomhus för att skydda sin hälsa, vill vi erbjuda en möjlighet för våra värdar att ansluta sig till vår globala gäst-community på det enda sättet som är möjligt just nu, online.”

Bokningen öppnas på en gång med över 50 virtuella Airbnb-upplevelser (priserna varierar mellan ca 1 och 40 dollar) tillgängliga på airbnb.com/experiences, med målsättningen att erbjuda ännu fler upplevelser under de kommande veckorna. Online-upplevelserna kommer att genomföras via Zoom, som Airbnb erbjuder värdarna kostnadsfritt, tillsammans med personliga supporttjänster för att organisera, fånga och dela sitt online-innehåll. För mer information, besök airbnb.com/onlinehost.

Airbnb Experiences, som lanserades 2016, är unika, minnesvärda aktiviteter designade och ledda av lokala värdar. Aktiviteterna sträcker sig bortom typiska utflykter eller workshops. De ger en insikt och fördjupning i värdens passioner och intressen och erbjuder andra sätt att uppleva ett resmål.

Airbnbs fysiska upplevelser har lagts på is till i slutet av april för att skydda värdarnas och gästernas säkerhet och välbefinnande, varpå Airbnb utnyttjar sin teknikplattform för att hjälpa sina värdar att fortsätta få inkomster. Samtidigt erbjuder de alla dem som sitter isolerade i sina hem en chans att lära sig nya saker, sammanstråla på ett säkert sätt eller fullfölja ett intresse.

Höjdpunkterna bland Online Experiences inkluderar:

Lär dig baka med en svensk bagare (Stockholm)

En skridskoresa med Nancy Kerrigan (Boston, Massachusetts)

Meditera med japanska buddhistmunkar (Osaka, Japan)

Trollerikonstens hemligheter (London, England)

Sia om framtiden (New York, New York)

Quarantinis, GINspiration i hemmet (Bath, England)

Lär dig att tillaga mexikansk salsa (Mexico City, Mexiko)

Lär dig irländsk dans (Galway, Irland)

Virtuell cykeltour med den tvåfaldiga guldmedaljören i Triathlon – Alistair Brownlee (Yorkshire, England)

Sonoma Ricotta Cheese Making and More (Sonoma, Kalifornien)

Guidad meditation med sömniga får (Loch Lomond, England)

Skapa en konstbok med kontorsmateriel (San Diego, Kalifornien)

Handgjord pasta med mormor  (Rom, Italien)

Kaffelektioner (Mexico City, Mexiko)

K-BEAUTY 101 med en TV-värd (Seoul, Sydkorea)

Dogs of Chernobyl (Tjernobyl, Ukraina)

Skate Wheels Heals (Brooklyn, New York)

Matlagningslektion med marockansk familj (Marrakech, Marocko)

Workshop om inredningsdesign (San Francisco, Kalifornien)

Lär dig baka perfekta kinesiska Steamed Buns  (Singapore)

Skissa med en NYC-konstnär (New York, New York)

Relaterade Artiklar