Hem E-HANDEL Nordiska kompaniet öppnar e-handel på Episerver i samarbete med Avensia

Nordiska kompaniet öppnar e-handel på Episerver i samarbete med Avensia

Publicerat av: Redaktionen

Nordiska Kompaniet (NK) öppnar idag e-handel.

Nordiska kompaniet öppnar e-handel på Episerver i samarbete med Avensia 3Projektet drivs i nära samarbete mellan NK, Avensia, Premium Platinum Partner till Episerver, och NK:s handlare. NK tar därmed ett stort steg i sin digitala utveckling och utökar sin räckvidd med hjälp av en modern handelslösning som kombinerar kraften i NK:s starka varumärke med fantastisk prestanda, skalbarhet och digital kundupplevelse utöver det vanliga. Samtidigt fortsätter NK att stödja sin affärsmodell med flera separata handlare som agerar under NK:s varumärke.

NK, som varit en ledande premiumaktör inom svensk detaljhandel i över 100 år, öppnar en digital handelsplats med fokus på att ge besökarna en upplevelse utöver det vanliga.

Projektet drivs i nära samarbete mellan NK, Avensia och NK:s handlare. Avensia har varit med i det strategiska arbetet från början, och har implementerat hela den tekniska infrastrukturen.

E-handeln kommer gradvis att växa fram; nya avdelningar kommer att öppnas efter hand. Det långsiktiga målet är att samtliga NK-avdelningar ska finnas representerade på NK:s e-handel och den stegvisa lanseringen fortsätter under hela 2021.

Målet med den nya digitala plattformen är att erbjuda kunderna en första klassens kundupplevelse och att stödja NK:s driftsmodell med en mängd olika handlare. Modellen skapar ett extra lager av komplexitet och ställer stora tekniska krav på alla delar; e-handelsplattform, affärssystem, lösningar för kundlojalitet och produktinformation.

Den digitala handelslösningen är byggd på Episervers e-handelsplattform med Avensias ramverk Storefront Nitro ovanpå, som ger snabba laddtider, hög prestanda och en appkänsla när man handlar med mobilen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>