NilsonGroup ansluter sig till One Bag Habit
Hem DETALJHANDEL NilsonGroup ansluter sig till One Bag Habit

NilsonGroup ansluter sig till One Bag Habit

Publicerat av: Redaktionen

Från och med idag är NilsonGroup en del av initiativet One Bag Habit, med syftet att minska konsumtionen av påsar. Att ta betalt för påsarna är ett viktigt och stort steg för koncernen mot ett grönare samhälle.

NilsonGroup ansluter sig till One Bag Habit 2Initiativet One Bag Habit startades av H&M, KappAhl och Lindex och lanserades den 1 juni 2017. Den 23 augusti ansluter sig NilsonGroup tillsammans med samtliga butikskoncept till den växande skaran företag som vill vara med och göra skillnad genom att minska användningen av påsar.

Redan idag är alla våra plastpåsar tillverkade av 100% återvunnen plast. Hälften kommer från konsumentåtervunnen plast och hälften från fabriksspill. Genom att dessutom minska totalanvändningen av påsar bidrar vi ytterligare till att minska påverkan på miljö och klimat.

Överskottet från försäljningen av påsar går framöver till ändamål som jobbar för ökad miljömässig och/eller social hållbarhet.

Plast tar lång tid för naturen att bryta ner. Plasten sönderfaller dessutom i mikropartiklar som hamnar i naturen, haven och i näringskedjan – där vi människor är högst upp och får i oss partiklarna genom exempelvis fisk.

Små plastpåsar kommer att kosta 1 kr, stora plastpåsar 2 kr och papperskassar 5 kr.

Vår förhoppning är att fler tar med sig påsar hemifrån och återanvänder sina påsar många gånger istället för att köpa en ny varje gång de handlar. Tillsammans kommer vi kunna göra stor skillnad!

Relaterade Artiklar