Hem E-HANDEL NetOnNet första återförsäljaren att aktivera e-SIM vid köp av mobil med abonnemang online

NetOnNet första återförsäljaren att aktivera e-SIM vid köp av mobil med abonnemang online

Publicerat av: Redaktionen

Som första återförsäljare i Sverige erbjuder nu NetOnNet kunderna att teckna och aktivera e-SIM, dvs ett inbyggt SIM-kort, när de köper en mobiltelefon med abonnemang online.

NetOnNet första återförsäljaren att aktivera e-SIM vid köp av mobil med abonnemang online 2

Under 2020 lanseras bland andra Motorola Razr som enbart har stöd för e-SIM.

Det innebär att man som kund kan börja använda sin mobiltelefon så fort man har fått den i handen, utan att behöva få något fysiskt SIM-kort skickat till sig.

Sedan några år tillbaka finns det telefoner på marknaden som erbjuder e-SIM, där e står för embedded, det vill säga inbyggt SIM-kort.

De senaste tre månaderna har efterfrågan på e-SIM ökat hos hemelektronikaktören NetOnNet, och nu är man först i Sverige med att erbjuda e-handelskunderna aktivering av e-SIM vid köp av mobiltelefon med abonnemang.

Kunden kan alltså börja använda mobiltelefonen utan att behöva hantera SIM-kortet. Fördelarna med e-SIM för konsumenterna är flera, menar Adrian Seyed, utvecklingschef för tjänster hos NetOnNet:

– Vi kan se många olika fördelar för kunderna att använda sig av e-SIM. Till exempel slipper man som konsument att pilla med det fysiska SIM-kortet när man byter mobil eller abonnemang. Det möjliggör också att ha flera olika nummer inkopplade till samma mobiltelefon, till exempel om du vill växla mellan att ringa privat eller i tjänsten, säger Adrian Seyed. Han fortsätter: – Denna teknik ger användarna mer frihet speciellt för kunder som reser mycket utomlands. Sedan är det naturligtvis positivt för miljön med minskad plastanvändning och att vi inte behöver frakta fysiska SIM-kort.

Hos NetOnNet kan kunderna idag teckna e-SIM för Iphone 11, 11 Pro, 11 Pro Max, XS, XS Max och XR, och under 2020 kommer bland andra Motorola Razr som enbart har stöd för e-SIM. Just detta att vissa modeller enbart har stöd för e-SIM är något Adrian Seyed på NetOnNet tror att vi kommer att få se mer av i framtiden:

– Eftersom e-SIM inte tar någon extra plats i telefonen kommer det att underlätta utvecklingen av framtida produkter.

I nuläget kan NetOnNets kunder välja e-SIM för Telia, men inom kort även för övriga operatörer så som Tre, Tele2 och Telenor.

Relaterade Artiklar