Red Hat och Arm samarbetar kring mer energieffektiva 5G- och vRAN-lösningar
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Red Hat och Arm samarbetar nu kring mer energieffektiva 5G- och vRAN-lösningar

Red Hat och Arm samarbetar nu kring mer energieffektiva 5G- och vRAN-lösningar

Publicerat av: Redaktionen

Red Hat och Arm samarbetar för att leverera mer energieffektiva 5G- och vRAN-lösningar som drivs av Red Hats öppen källkodsteknologi och Arm IT-plattformar.

Med den fortsatta utvecklingen av 5G, RAN och nu virtualiserat RAN (vRAN), förlitar sig moderna nätverk i allt högre grad på mjukvarudefinierad arkitektur och molnbaserad teknik.

Detta kräver effektivisering av distributionen och hanteringen av applikationer i olika miljöer.

Red Hat och Arm samarbetar kring mer energieffektiva 5G- och vRAN-lösningarÖvergången till 5G resulterar ofta i högre elförbrukning och suboptimal användning av resurser. Detta resulterar i att tjänsteleverantörer börjar utforska nya sätt att förbättra energieffektiviteten och minska miljöpåverkan. Enligt Red Hats hållbarhetsstudie är RAN ansvarig för 75% av en tjänsteleverantörs totala strömförbrukning. Med energieffektiva tekniker kommer strömförbrukningen att minska och tjänsteleverantörer kan uppfylla miljöpåverkansmål utan att förlora viktiga nätverksfunktioner.

Minska energiförbrukningen med öppen källkodsinnovation

Red Hat och Arm testar och utvecklar proof-of-concepts för energieffektivitet med Red Hat OpenShift och Red Hat Enterprise Linux på Arm Neoverse-processorer. Arm Neoverse tillhandahåller högpresterande och energieffektiv CPU-arkitektur för att snabbare köra molnbaserade applikationer för 5G-nätverk med låg latens. Red Hat OpenShift, byggd på Red Hat Enterprise Linux, driver molnbaserade applikationer över alla molnmiljöer för att stödja 5G- och RAN-distributioner. Red Hat och Arm är fokuserade på följande användningsfall relaterade till energieffektivitet:

  • Virtualiserad implementering för RAN-arbetsbelastningar med Red Hat OpenShift för molnbaserade containeriseringsfunktioner.
  • Använder byggstenar för centraliserade enheter (CU) och distribuerade enheter (DU) för att stödja 5G- och RAN-distributioner.
  • Edge-applikationer, som network-in-a-box med anslutningskomponenter och applikationsbearbetning.
Utöka kapacitet genom partnerekosystemet

Som en del av Red Hat och Arms samarbete sammanförs ett ekosystem av systemintegratörer, tjänsteleverantörer och mjukvaruleverantörer. Red Hat och Arm har ett ekosystem av partners med specialiserad expertis. Detta inkluderar AI/ML-baserad orkestrering, hårdvaruoptimering och hantering av workloads – med målet att möjliggöra en mer hållbar nätverksdrift och minskad strömförbrukning.

Relaterade Artiklar