SaaS-bolaget Ingrid tar in 100 miljoner kronor för att förenkla vardagen för konsumenter och göra e-handlare mer lönsamma.
Hem E-HANDEL SaaS-bolaget Ingrid tar nu in 100 miljoner kronor för att förenkla vardagen för konsumenter och göra e-handlare mer lönsamma.

SaaS-bolaget Ingrid tar nu in 100 miljoner kronor för att förenkla vardagen för konsumenter och göra e-handlare mer lönsamma.

Publicerat av: Redaktionen

SaaS-bolaget Ingrid tar in 100 miljoner SEK (ca 9 miljoner euro) i en sen såddrunda ledd av Schibsted Ventures.

Även BLQ Invest, SEB och Verdane deltar i rundan.

Ingrid har utvecklat en leveransplattform som kopplar samman e-handlare, konsumenter och fraktaktörer för att skapa en bättre leveransupplevelse.

Sedan starten för cirka sju år sedan har Ingrid hanterat mer än 90 miljoner ordrar på sin plattform och bolaget är en välkänd aktör på den nordiska e-handelsmarknaden.

Kapitalet ska användas till att fortsätta utvecklingen av Ingrids marknadsledande produkter, etablera bolaget på nya marknader och till att underlätta en hållbar tillväxt av e-handelsleveranser.

“Jag är naturligtvis glad att kunna dela den här nyheten idag. Vi går mot tuffare ekonomiska tider, och den här investeringen ger oss kraft att fortsätta utveckla våra produkter för att hjälpa e-handlare jobba med leveranser som en konkurrensfördel. Det finns stora möjligheter att tjäna pengar på leveranserna, kunderna är beredda att betala för att få sina varor levererade på det sätt de önskar” säger Piotr Zaleski, VD och medgrundare av Ingrid.

“Med Ingrid ser vi en möjlighet att stötta ett team som bygger morgondagens leveransupplevelse, där kunden är i centrum av bolagets vision” kommenterar Kajsa Gatenbeck, Investment Manager på Schibsted Ventures.

SaaS-bolaget Ingrid tar in 100 miljoner kronor för att förenkla vardagen för konsumenter och göra e-handlare mer lönsamma.“Genom Schibsteds långa erfarenhet av både distribution och att bygga och skala digitala konsumenttjänster kommer vi kunna stödja Ingrid-teamet i deras vision, där kunden i ännu större utsträckning får möjlighet att själv anpassa både leveranser och returer efter sina behov. Förutom kapitalet så kommer vårt erfarna venture-team aktivt stödja företaget i att nå sina ambitiösa mål för tillväxt och hållbarhet” kommenterar Kajsa Gatenbeck.

Ingrid grundades av serieentreprenören Piotr Zaleski tillsammans med Ilia Mikhailov och Anders Ekman. För närvarande använder cirka 150+ återförsäljare tjänsten, bland dem framstående nordiska återförsäljare, inklusive Adlibris, NA-KD och Apotek Hjärtat.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar