Hem NYHETER Mekonomen Group satsar på samåkingstjänst med AI-teknik

Mekonomen Group satsar på samåkingstjänst med AI-teknik

Publicerat av: Redaktionen

Mekonomen Group blir delägare och satsar på ny samåkningstjänst tillsammans med startupbolaget Ezeride.

Mekonomen Group satsar på samåkingstjänst med AI-teknik 2

Mekonomen Group satsar på samåkingstjänst med AI-teknik

Tjänsten utvecklas med hjälp av AI-teknik och riktar sig till företag som vill minska klimatpåverkan och erbjuda sina anställda ett hållbart alternativ för jobbpendling.

Ezeride har utvecklat en ny samåkningsapp som vänder sig till företag som vill hjälpa sina anställda att resa mer hållbart. Tjänsten bygger på att medarbetare som kör bil har möjlighet att dela sina planerade bilrutter via appen och tillgängliggöra för andra i nätverket att åka med. Som förare kan du spara reskostnader och samtidigt bidra till miljön.

”Som ett led i Mekonomen Groups satsning att möjliggöra mobilitet är Ezeride en lysande samarbetspartner. Genom AI-teknik möjliggör Ezeride en bättre upplevelse av delad mobilitet där individen får full överblick av resans kostnad, förbrukning och påverkan av miljön. Dessutom kan individen känna sig trygg genom att veta med vilka som åker tillsammans. Inom Mekonomen Group ser vi flera möjliga lösningar tillsammans med Ezeride”, säger Petra Bendelin, Direktör Affärsutveckling & Strategi, Mekonomen Group.

”Idén till Ezeride föddes ur viljan av att bidra till klimatet men också lösa de trafikproblem som våra städer brottas med. I många städer används en stor del av marken för gator och parkering. På landsbygden är problemet det omvända och det saknas ofta bra kollektivtrafik. Tomma säten i våra bilar är outnyttjade resurser som kan nyttjas mycket bättre. Vi såg ett gap inom mobilitetsbranschen med stor potential att göra skillnad”, säger John Olausson, Vd för Ezeride.

Relaterade Artiklar