Linas Matkasse och Matsmart i samarbete för minskat matsvinn
Hem E-HANDEL Matsmart och Linas Matkasse samarbetar för minskat matsvinn

Matsmart och Linas Matkasse samarbetar för minskat matsvinn

Publicerat av: Redaktionen

Linas Matkasse och Matsmart lanserar ett samarbete runt Matsmarts produkter SAVED BY Motatos som är gjorda av räddade råvaror.

Genom en beställningsbar middagsrätt med pesto gjord på räddade paprikor vill man hjälpa kunderna att planera bättre och rädda mer mat – två saker som leder till minskat matsvinn.

– Minskat matsvinn och spännande nya recept är nyckelkomponenter i vårt erbjudande hos Linas Matkasse. Våra matkassar hjälper till att minska matsvinnet hemma genom välplanerade recept och portionerade råvaror och vi gillar att samarbeta med likasinnade företag, som Matsmart och SAVED By Motatos, säger Frida Bredin, Marknadschef på Linas Matkasse.

Linas Matkasse och Matsmart i samarbete för minskat matsvinn– Vi är otroligt stolta över vårt varumärke SAVED By Motatos som hittills hunnit växa till 14 produkter, alla framtagna med räddade ingredienser. Matsvinn och -förluster finns i hela kedjan från gård till kompostkärl och med SAVED By Motatos har vi möjlighet att rädda råvaror på ett tidigt stadium. Planeringen av matinköp är också en viktig nyckel till att minska matsvinn och här underlättar verkligen Linas Matkasse. Därför är vi väldigt glada för det här samarbetet säger Tilda Jönsson, Marketing Business Development Manager på Matsmart.

Receptet som tagits fram är en risotto med ugnsrostad kyckling, parmesan och paprika- och cashewpesto från Matsmarts varumärke SAVED By Motatos, gjord på 38% räddade paprikor.

Receptet kan beställas på linasmatkasse.se till och med den 7 november

Relaterade Artiklar