Lösning som förebygger matfattigdom blev vinnare av Food Hack
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR Lösning som förebygger matfattigdom blev nu vinnare av Food Hack

Lösning som förebygger matfattigdom blev nu vinnare av Food Hack

Publicerat av: Redaktionen

Vinnaren av innovationstävlingen Food Hack by Krinova 2023 blev team Nonger.

Med utgångspunkt från tillgängliga data presenterade de en lösning som kopplar samman grossister/detaljhandel med Stadsmissionens butiker.

Lösning som förebygger matfattigdom blev vinnare av Food Hack

Vinnarna av Food Hack 2023 Nonger. Eric Deoul Raj – Sri Lanka, Ismail Eyamba – United Kingdom, Malin Eklund – Sweden, María de los Angeles Palomo Fuentes – Guatemala.

På så sätt ska man kunna fånga upp matöverskott enklare, så att det kan nå ut för att förebygga matfattigdom.

Temat på årets Food Hack är ”data-driven food systems”. Under 48 timmar har tävlande i den internationella innovationstävlingen jobbat fram koncept kring hur all den tillgängliga mängd data som finns kan skapa nya möjligheter kring hur vi producerar, distribuerar och konsumerar livsmedel. Allt för att ta oss närmare de globala målen.

Juryn hade ett styvt jobb för att utse vinnarna där förstapristagaren fick 35 000 kronor i prispengar. Andrapristagarna fick 15 000 kronor. Andra priset gick till team Trust Me – Trust Meat och deras lösning där data skapar transparens kring köttproduktion för att bygga förtroende.

– Vi i juryn är verkligen imponerade av alla hackare och det arbete de lagt ner för att skapa riktigt bra lösningar på utmaningarna de jobbat med och på så kort tid. Det är fantastiskt att se engagemanget där alla över nationsgränser brinner för att lösa miljö- och klimatutmaningarna vi står inför. Så ur ett samhällsperspektiv är vi alla vinnare, säger Christian Nyhlén, VD Krinova och ordförande i juryn.

Food Hack är ett event inom projektet PRIMÄR som Krinova driver, vilket medfinansieras av Region Skåne och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar