LG introducerar LG G7 ThinQ, den sjunde generationen av företagets smartphones i G-serien
Hem NYHETER LG introducerar LG G7 ThinQ, den sjunde generationen av företagets smartphones i G-serien

LG introducerar LG G7 ThinQ, den sjunde generationen av företagets smartphones i G-serien

Publicerat av: Redaktionen

På ett evenemang i New York igår visade LG Electronics för första gången upp företagets senaste flaggskeppstelefon, LG G7 ThinQ, för media.

LG introducerar LG G7 ThinQ, den sjunde generationen av företagets smartphones i G-serien 2Modellen, som är en fortsättning på den hyllade G-serien av smartphones, kommer med en rad nya funktioner och egenskaper som gör mobilupplevelsen bättre än någonsin tidigare.

LG G7 ThinQ är en vidareutveckling av den tidigare G-seriens modeller samt den grund som lades med V30S ThinQ, den första mobiltelefonen från LG med integrerade AI-funktioner såsom röstigenkänning och Vision AI som gör den inbyggda kameran ännu enklare att använda.

Förbättrad bildskärm

LG:s senaste smartphone kommer med en FullVision-bildskärm (QHD+ 3 120 x 1 440) på 6,1 tum i 19,5:9-format och en maximal ljusstyrka på hela 1 000 nits. Detta möjliggör utöver en bekväm passform i handen, en rik och naturlig färgåtergivning även under väldigt ljusa förhållanden. LG har dessutom lyckats sänka energiförbrukningen för bildskärmen med upp till 30 procent jämfört med dess föregångare. Vidare kan LG G7 ThinQ automatiskt ställa in bildskärmen i en av sex olika färginställningar beroende vad som visas på skärmen. Färginställningarna G7 kan välja mellan är Auto, Eco, Cinema, Sports, Game och Expert. I Auto-läget analyserar och identifierar telefonen innehållet och därefter ställer in bildskärmen för bästa tittarupplevelse med lägsta möjliga energiförbrukning.

Ljud för finsmakare

LG:s nya premium-smartphone kommer med exceptionell ljudkvalitet för användare som vill njuta av deras favoritmusik och -filmer med hörlurar eller separata smartphone-högtalare. I LG G7 ThinQ gör dessutom LG:s Boombox-högtalare debut. Boombox ökar ljudvolymen med över 6 decibel med dubbelt så mycket bas direkt i telefonens egen högtalare.

När LG utvecklade G7 ThinQ tog företaget hänsyn till att många användare allt oftare använder sin smartphone för att lyssna på favoritmusiken både hemma och när de gör aktiviteter utomhus. Många väljer då att använda externa Bluetooth-högtalare eftersom de inte är nöjda med ljudet från telefonens egen högtalare. Med detta i åtanke har LG:s designingenjörer tagit fram ett nytt sätt att nyttja telefonens inre som en resonanslåda för att förstärka ljudet upp till tio gånger jämfört med en traditionell smartphone. Med Boombox kan LG G7 ThinQ spela upp musik med imponerande styrka och ljudkvalitet utan behov av externa högtalare. När användare lägger sin LG G7 ThinQ på en plan yta använder telefonen tekniken för att förstärka basen ytterligare.

För de användare som föredrar att använda hörlurar så är LG G7 ThinQ företagets första smartphone som erbjuder DTS:X 3D-surroundljud med upp till 7:1-kanaler utan behov av dyra premiumhörlurar. Självklart kommer den senaste modellen i G-serien även med en HiFi Quad Dac med stöd för ljud i MQA-format och som ger ljudkvalitet som kommer att tillfredsställa även de mest krävande audiofilerna.

Pressträff för nordisk media

Den 17 och 18 maj bjuder LG Electronics in nordisk media till pressträffar i Finland och Sverige för att titta närmare på nya LG G7 ThinQ. Ytterligare information om dessa pressträffar meddelas inom kort.

“Det är hög tid att tillverkare faktiskt lyssnar på vad konsumenterna faktiskt behöver och vill ha i sina smartphones”, sade Hwang Jeong-hwan, vd för LG Electronics Mobile Communications Company. “Med nya LG G7 ThinQ, fortsätter LG atthålla sitt löfte om att fortsätta att förbättra grundläggande tekniker för att möta användarnas behov i vardagen. Bland annat genom att införliva AI-teknik som inte bara är funktioner utan en del av hela användarupplevelsen.”

Pris och tillgänglighet

Information om cirkapris och lanseringsdatum för LG G7 ThinQ på den svenska marknaden kommer att meddelas inom kort.

 

Relaterade Artiklar