Hem NYHETER Läs var som helst, när som helst i sommar

Läs var som helst, när som helst i sommar

Publicerat av: Redaktionen

För bokslukare är sommaren en härlig period som erbjuder många och långa stunder av avkopplande läsning.

Läs var som helst, när som helst i sommar 3Rakuten Kobos utbud av läsplattor – med det nya tillskottet Kobo Nia – erbjuder den perfekta läsupplevelsen på sommaren. Med en läsplatta kan du lätt och smidigt ta med dig hela ditt bibliotek på semestern oavsett om du är inomhus eller på stranden.

Under de senaste månaderna har människor världen över isolerat sig i olika grad på grund av COVID-19. Under samma period har Rakuten Kobo, ett av världens ledande företag inom läsplattor och e-böcker, sett att det digitala läsandet nått en historiskt hög nivå. Bara i Sverige har läsandet ökat med 120 procent mellan mars och juli jämfört med samma period förra året.

”Vi är så klart glada att fler svenskar får upp ögonen för läsplattans alla fördelar. Tack vare vårt utbud av läsplattor är sommarläsandet enklare än någonsin. Dessutom kan du njuta av obegränsad läsning var du än är med vår digitala bokhandel,” säger Michiel Reijs, Director of Northern Europe på Rakuten Kobo. ”I och med lanseringen av Kobo Nia har våra formgivare och mjukvaruutvecklare lyckats med bedriften att omdefiniera instegsnivån för läsplattor. Kobo Nia har flera egenskaper som du i vanliga fall bara hittar hos premiumprodukter, men som nu finns tillgängliga på en plånboksvänlig prisnivå. Perfekt för de som vill testa en läsplatta för första gången eller för de som vill uppdatera en produkt de haft under många år.”

Ta med dig ditt bibliotek och slipp åka till bokaffären

Ytterligare en fördel med att ha en läsplatta är att du inte längre behöver vara begränsad av utbudet på den plats du är på under semestern. Med en läsplatta från Rakuten Kobo har du alltid med dig hela ditt bibliotek och tillgång till nästan 22 000 titlar på svenska och över 3 500 000 titlar på engelska via Kobos digitala bokhandel.

Läsning i poolen och på stranden
Till skillnad från en pappersbok behöver man inte vara orolig för att få vatten på sin läsplatta om man väljer en Kobo Forma eller en Kobo Libra H20. Dessa två läsplattor är behandlade med HZO ™ Protection som gör att de tål att vara under vatten i upp till 60 minuter på max två meters djup. I och med att de är vattentåliga så kan du ligga i ett svalkande bad i sommarvärmen medan du läser en bok. Läsplattorna Kobo Forma, Kobo Libra H2O och Kobo Clara HD kan automatiskt eller via manuella inställningar anpassa ljusstyrkan efter solljuset, så att det blir behagligt att läsa oavsett när och var du befinner dig. Dessutom kommer läsplattorna med ComfortLight PRO-teknologi som reducerar mängden blått ljus, vilket betyder att en god bok kan hålla dig uppe halva natten medan läsplattan inte kommer att göra det.

Kobo Nia

Kobo Nia är det senaste tillskottet till Rakuten Kobos utbud av läsplattor. Den kompakta och prisvärda plattan är enkel att använda och full av egenskaper som är unika för Kobo. Den är exempelvis utrustad med Comfortlight för bättre nattläsning, en reflexfri 6-tums Carta E Ink-skärm och 8 gb lagring. Kobo Nia har en ungdomlig estetik som förkroppsligar läsglädje.

Rek. Pris: 1099 SEK

Kobo Clara HD

Kobo Clara HD är en perfekt läskompis för alla bokälskare. Det ger alltid det bästa ljuset i och med ComfortLight PRO ger den dig en naturlig läsupplevelse på sin 6-tums HD-skärm. Med 8 GB minne finns det möjlighet att bära med sig 6 000 e-böcker har Kobo Clara HD alltid plats för din nästa läsupplevelse.
Rek. pris: 1299 SEK

Kobo Libra H20

Den perfekta balansen mellan innovativ teknologi, en bekväm läsupplevelse och modern design. Kobo Libra H20 finns i både svart och vitt och fyra olika färger på accessoarer. Med Kobo Libra H20 kan du läsa längre än tidigare tack vare den bekväma, ergonomiska designen och de lättanvända sidoknapparna. Dessutom kan du använda den både stående och liggande. Kobo Libra H20 är designad för en bättre läsupplevelse.

Rek. pris: 1799 SEK

Kobo Forma

Kobo Forma är Rakuten Kobos tunnaste, mest hållbara och bekväma läsplatta. Premiumläsplattan är perfekt för den som läser mycket och vill ha ett lätt, bärbart alternativ till tunga böcker. Med ComfortLight PRO, full vattentålighet och en hållbar display med Mobius®-teknologi kan du njuta av dina böcker när som helst, i alla miljöer.
Rek. pris: 2899 SEK

Relaterade Artiklar