Kunderna vill ha snabba leveranser
Hem E-HANDEL Kunderna vill ha snabba leveranser

Kunderna vill ha snabba leveranser

Publicerat av: Redaktionen

Snabbt och enkelt – det är vad kunderna önskar när det kommer till leveranser och returer.

Kunderna vill ha snabba leveranser 1

50 procent av kunderna bokar sin produkt på nätet för att hämta den i närmaste varuhus

Idag väljer 50 procent av kunderna att boka sin produkt på nätet för att hämta den i närmaste varuhus. Nu lanserar Elgiganten sin uppgraderade click and collect-tjänst som innebär att produkten blir tillgänglig för kunderna redan inom en timme.

– Vi utvärderar löpande våra tjänster och det mest populära leveransalternativet är utan tvekan att boka online och hämta i butik. 50 procent av kunderna väljer att boka sin produkt på nätet för att sedan hämta den i valfritt varuhus och den siffran ökar relativt den ökade e-handeln. Kunderna vill ha snabb tillgång till sina nya produkter och därför erbjuder vi kunderna att hämta ut sin bokade produkt redan inom en timme, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

I takt med en kraftigt ökad e-handel så väljer 50 procent av kunderna att åka till valfritt varuhus för att hämta ut sina nya produkter. Det pekar på två tydliga behov – snabbhet och personlig service.

– Vi har över 160 varuhus och utlämningsställen, vilket gör oss väldigt lättillgängliga och enkla att handla från. Vi ser också att många kunder väljer att besöka oss för personlig hjälp och service för att säkerställa att de får en komplett lösning som verkligen uppfyller behoven, säger Niclas Eriksson.

Fyra av tio väljer uppackning och installation

En växande andel kunder väljer att köpa till en eller flera tjänster i samband med sin hemleverans. I januari 2018 valde 40 procent av kunderna en tilläggstjänst i samband med hemleverans, det kan vara uppackning eller installation av en ny produkt eller att Elgiganten ska ta med den gamla produkten för återvinning. I januari 2017 var motsvarande siffra 31 procent.

– Allt fler kunder inser fördelarna med en helhetslösning och är beredda att betala för att få sin nya produkt uppackad och installerad och den gamla produkten bortforslad till återvinning. Idag kan vi till exempel ta med din gamla TV för återvinning när vi levererar den nya. Det handlar inte om kompetens, många kunder vill helt enkelt inte slösa värdefull tid utan prioriterar annorlunda idag. De vill ha en snabb och enkel lösning och det ska vi självklart erbjuda, säger Niclas Eriksson.

Test av miljövänliga leveransalternativ

I centrala Stockholm och Göteborg har Elgiganten ett pågående test med miljövänliga leveranser, där kunderna kan välja att få sina produkter levererade med miljövänliga biogas-drivna bilar.

– Vi vill erbjuda kunderna alternativ för hemleveranser, både vad det gäller snabbhet, flexibilitet och miljö. Om det här testet faller väl ut och det visar sig att det finns en stor efterfrågan på just miljöleveranser så är det självklart något vi kommer att prioritera framöver, säger Niclas Eriksson.

Relaterade Artiklar