Hem NYHETER Jobba på distans från nya platser i höst

Jobba på distans från nya platser i höst

Publicerat av: Redaktionen

Under Corona har drygt 90 procent av de som kan jobba hemifrån gjort det i någon utsträckning.

Jobba på distans från nya platser i höst 3Ungefär en tredjedel arbetar hemma på heltid. Vissa väljer att hålla avstånd från lite speciella ställen utanför det egna hemmet.

– När vi fortsatt rekommenderas att jobba hemifrån, kan det vara skönt att ändå kunna byta miljö i några dagar. Men självklart måste det ske på ett ansvarsfullt sätt där vi håller distans till andra, säger Bettina Lemeßier, kommunikationschef, Travellink Norden.

Här tipsar Travellink om nya sätt att jobba ”hemifrån” under pandemin.

 • Jobba från fritidshuset.
  Många svenskar har valt att stanna kvar i sommarstugan efter semestern. Här hittar många lugnet och den sociala distansen på Västkusten, i Stockholms skärgård, i Halland eller på Öland och Gotland. Med havet inpå knuten blir lunchrasten ett välkommet avbrott.
 • Jobba från fjällstugan.
  Boka en fjällstuga ”off-season” och kombinera arbete med frisk natur och vandringar med långt till närmsta granne.
 • Jobba från båten.
  Med bra uppkoppling och vackra naturhamnar är fritidsbåten ett alternativ för den som vill förlänga sommaren och samtidigt hålla distans till andra under arbetsdagen.
 • Jobba från lyxig camping.
  Lyxig camping, så kallad glamping har blivit populärt. Här bor du i ett välutrustat tält, med sköna sängar och andra bekvämligheter. Runt om i Sverige, från Kivik i söder till Kiruna i norr, finns campingplatser och andra arrangörer som hyr ut de exklusiva tälten. Varför inte låta det bli din arbetsplats i några dagar?

Relaterade Artiklar