Inuheat Group värmer upp på marknaden
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Inuheat Group värmer upp på marknaden

Inuheat Group värmer upp på marknaden

Publicerat av: Redaktionen

Inuheat Group AB har med innovativ teknologi skapat ett nytt sätt att arbeta med kläder där bäraren kan styra temperaturen med hjälp av sin smartphone.

Nu satsar bolaget på en nyemission för att ta verksamheten till nästa nivå. Inuheat Group värmer upp på marknaden 2
Svenskbaserade Inuheat Group AB visar redan en imponerande etablering på marknaden. Samarbeten med flera starka globala varumärken ger Inuheat möjlighet att bli världsledande.

– Vi håller på att växla upp och har ett globalt tänk samtidigt som vi gör teknologin redo för smidig massproduktion. Vår plattform kommer bli den globala standarden för bärbar värme, säger Rickard Rosendahl, VD på Inuheat Group AB

Konceptet som baseras på ett utvecklat och patentsökt garn gör att klädföretag kan integrera teknologin i sina produkter och sen låta bäraren styra temperaturen i plagget med hjälp av en app i sin smartphone eller via ett smart batteripack. Förutom temperaturstyrning går det även att se statistik över användandet.
– I vårt professional-segment siktar vi på yrkesverksamma som jobbar ute stora delar av året, ofta i krävande miljöer med lika stora krav på komfort. Det är allt från hantverkare och byggare till uniformsyrken som militär, polis och räddningstjänst, säger Rickard Rosendahl.

Sedan nyemissionen hösten 2016 har Inuheat byggt upp sitt huvudkontor i Hovås och även satsat på rekrytering av nyckelkompetens genom 10 nya medarbetare med särskilda kunskaper inom textil, teknik och affärsutveckling.

Inuheat planerar nu ytterligare en emission med målet att ta in 30 miljoner som ska räcka närmsta 12 månaderna och under den tiden söka ytterligare 120-150 miljoner.
Affärsmodellen liknar den Gore-tex använder på så sätt att värmefunktionen tillhandahålls som en funktion till plagget. Det gör att Inuheat kan jobba med flera varumärken samtidigt.

– Vi vill kunna möta det positiva gensvaret från marknaden. Vi har en uppmärksammad och prisbelönt produkt och vår plattform är överlägsen konkurrenternas, säger Rickard Rosendahl, VD på Inuheat Group AB

Relaterade Artiklar