Idag presenteras det nya märket Lenovo LOQ med gaminglaptops och Tower PC för nya spelare
Hem GAMING Idag presenteras det nya märket Lenovo LOQ, “lock” med gaminglaptops och Tower PC för nya spelare

Idag presenteras det nya märket Lenovo LOQ, “lock” med gaminglaptops och Tower PC för nya spelare

Publicerat av: Redaktionen

Lenovo LOQ – uttalas “lock” – som presenteras idag, låter nya gamers ta sitt första steg in i spelvärlden med spelenheter fulla av funktioner till ett lägre pris.

Det helt nya sortimentet av bärbara datorer från Lenovo LOQ erbjuder mängder av valmöjligheter, som de Intel-baserade bärbara datorerna Lenovo LOQ 16IRH8 och Lenovo LOQ 15IRH8 samt den stationära PC:n Lenovo LOQ Tower 17IRB8 och AMD-baserade bärbara datorerna Lenovo LOQ 16APH8 och Lenovo LOQ 15APH8.

Den nya Lenovo LOQ-serien är inspirerad av Lenovos Legion-utbud i premiumklassen och omfattar många nya designfunktioner.

De två märkena kompletterar också varandra när det gäller att tillgodose en bredare målgrupp, då Lenovo LOQ riktar sig till nybörjare som tar sina första steg in i spelvärlden, och Lenovo Legion-produkterna är för de mer avancerade spelarna.

Lenovo LOQ gaming-laptops – Öppna upp för nya upplevelser i spelet samtidigt som du inspireras av den verkliga världen

Den nya Lenovo LOQ-spelportföljen erbjuder många valmöjligheter, så som skärmstorlekar (15-tum eller 16-tum), processorer (upp till en 13:e generationens Intel Core eller AMD Ryzen 7000 Series CPU) eller grafik (NVIDIA GeForce RTX 4060 Laptop GPU). Lenovo LOQs gaming-datorer med NVIDIA GPU:er har en MUX-switch som gör att den integrerade GPU:n kan kringgås via NVIDIA Advanced Optimus under spelsessioner. Detta gör att NVIDIA-grafikkorten kan samverka direkt med skärmen och resultera i högre antal bildrutor per sekund med minskad latens, så att spelandet går smidigare och ser ännu bättre ut. När du inte spelar ger MUX Switch-funktionen möjlighet för datorn använda den integrerade grafiken, vilket optimerar batteriet.

Dessa kraftfulla inre delar hålls svala via upp till fyra värmerör, dubbla 85 mm 12V höghastighetsfläktar och extra stora luftintag och utlopp som totalt uppgår till 135W TDP samtidigt som den håller den bärbara datorn sval och tyst nog för ett bibliotek eller coworkingutrymme. Världar vaknar till liv på den upp till 16-tums 350 nit 16:10 WQXGA 165Hz VRR-skärmen1 som finns på Lenovo LOQ 16IRH8 och Lenovo LOQ 16APH8, medan Lenovo LOQ 15IRH8 och Lenovo LOQ 15APH8 har upp till 15-tums 350 nit 16:9 WQHD 165Hz VRR-skärm. Båda skärmarna stöder även NVIDIA G-SYNC, som drar in spelaren i en värld med levande färger, skarp kontrast och en snabb uppdateringsfrekvens vilket gör att varje rörelse och handling känns sömlös.

Idag presenteras det nya märket Lenovo LOQ med gaminglaptops och Tower PC för nya spelare

Alla bärbara Lenovo LOQ-datorer har ett inbyggdt Lenovo LA AI-chip– samma som finns i Lenovo Legions bärbara datorer – som driver Lenovo AI Engine+ för att dynamiskt justera watt och termisk prestanda, vilket optimerar bildhastigheten. Det utnyttjar till och med maskininlärning för att analysera användningsvanor för att ytterligare förbättra spelprestanda över tid.

Alla bärbara Lenovo LOQ-datorer finns tillgängliga med upp till 16 GB 5600MHz DDR5 RAM och stöd för upp till 32 GB lagring, och upp till en 1TB PCIe SSD (säljs separat). Alla dessa bärbara datorer är framtidssäkrade med två platser för RAM och två platser för PCI, för utökat RAM-minne och lagring.

Lenovo LOQs bärbara 16-tummare har upp till ett 80Wh-batteri för upp till 7 timmars batteritid som stöder Super Rapid Charge Pro för snabbare laddning och längre batteritid när du är på resande fot. Samtidigt har de bärbara 15-tums Lenovo LOQ-datorerna ett 60Wh-batteri med upp till 6 timmars batteritid3, med upp till Super Rapid Charge-stöd5. Alla bärbara datorer har en USB-C-port som stöder 140W laddning för extra portabilitet när du är på språng.

De bärbara Lenovo LOQ-datorerna, både i storlekarna 15- och 16 tum, har ett Lenovo-speltangentbord i full storlek med numeriska funktioner, ett 1,5 mm tryckavstånd, 100 procents anti-ghosting-teknik för blixtsnabb aktivering och precisionskontroll, och valfri 4-zon RGB-bakgrundsbelysning. Allt är inrymt i ett tufft chassi i färgen Storm Grey med blå accent i polymer som testats enligt MIL-STD 810H6-standarder och har den nya Lenovo LOQ-loggan synlig upptill.

Lenovo LOQ Tower 17IRB8 – Produkter som skiljer vetet från agnarna

Lenovo LOQ Tower är det självklara valet för nybörjare som vill ha en stationär PC för spelande, med framtidssäker utbyggbarhet och djärv estetik. Framsidan av det rymliga 17L-chassits blåaccentuerade 2D- och 3D-randiga mönster är en blinkning till Lenovo Legion-produktserien som inte bara ser snygg ut, utan också ger ökad ventilation som tillåter upp till 13:e generationens Intel Core i7-13700 CPU och upp till den senaste NVIDIA RTX 40-seriens GPU:er så att datorn kan andas under tunga gamingsessioner. Minnet kan utökas upp till 32GB 3200MHz DDR4 RAM, och det finns många lagringsmöjligheter med upp till en 2TB 3,5″ 7200RPM SATA HDD, en 1TB PCIe NVMe TLC M.2 2280 SSD och stöd för upp till 1 SSD och 2 HDD (båda säljs separat). Anslut till internet med Wi-Fi 6e eller via 2,5Ghz LAN-porten. Lenovo LOQ Tower 17IRB8 är en konkurrenskraftig hårdvara i ett stiligt chassi.

Precis som deras Lenovo Legion-syskon kommer alla Lenovo LOQ-enheter med Windows 11 samt 3 gratismånaders Xbox Game Pass Ultimate. Med Lenovos app Legion Arena kan användare spara alla sina favoritspel över spelplattformar i ett centralt bibliotek för enkel åtkomst och snabba lanseringar. Lenovo Vantage är också inkluderat, som erbjuder anpassningar och justeringar för att maximera enhetens prestanda genom en allt-i-ett svit av verktyg, inklusive överklockningskontroller, AI-prestandajustering och en instrumentpanel för prestanda i realtid. Nahimic by SteelSeries 3D-ljud och enkla mixnings- och ljudströmningskontroller skapar kristallklar kommunikation mellan lagkamrater under spelet. Alla Lenovo LOQ-enheter kvalificerar sig också för Lenovos Premium Care, den avancerade supporttjänsten som ger personlig maskin- och mjukvaruhjälp från experttekniker för snabba reparationer vid behov.

Besök Lenovo StoryHubs nyhetsrum för bilder och www.lenovo.com för mer information om den nya Lenovo LOQ-portföljen.

EMEA prissättning och tillgänglighet

  •  Lenovo LOQ 16IRH8 med Intel Core-processor förväntas vara tillgänglig från och med juni 2023. Rekommenderat startpris från kommer att börja på 1199€ ink. moms.
  • Lenovo LOQ 16APH8 med AMD Ryzen-processor förväntas vara tillgänglig från och med juni 2023. Rekommenderat startpris från kommer att börja på 1149€ ink. moms.
  • Lenovo LOQ 15IRH8 med Intel Core-processor förväntas vara tillgänglig från och med maj 2023. Rekommenderat startpris från kommer att börja på 1149€ ink. moms.
  • Lenovo LOQ 15APH8 med AMD Ryzen-processor förväntas vara tillgänglig från och med juni 2023. Rekommenderat startpris från kommer att börja på 1099€ ink. moms.
  • Lenovo LOQ Tower 17IRB8 med Intel Core-processor förväntas vara tillgänglig från och med maj 2023. Rekommenderat startpris från kommer att börja på 799€ ink. moms.

Relaterade Artiklar