HiQ och MTM förbättrar digitalt bibliotek för tillgänglig läsning
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARIT-LÖSNINGAR HiQ och MTM förbättrar nu digitalt bibliotek för tillgänglig läsning

HiQ och MTM förbättrar nu digitalt bibliotek för tillgänglig läsning

Publicerat av: Redaktionen

Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) digitala bibliotek, Legimus, behöver byggas om för att skapa en bättre användarupplevelse.

HiQ får uppdraget, via Frontwalker som samarbetspartner, att hantera hela resan från användarens perspektiv till färdig webb.

HiQ och MTM förbättrar digitalt bibliotek för tillgänglig läsning

Åsa Melvanius, Head of Region South på HiQ

– Att få förtroendet att leverera på detta viktiga uppdrag och förbättra för människor med hjälp av nya digitala lösningar är vi oerhört stolta över. Vi har byggt upp ett gott samarbete med MTM där vi nu har levererat en ny plattform som vi tillsammans bygger vidare på för framtiden, säger Åsa Melvanius, Head of Region South på HiQ.

Uppdraget innebär att MTM och HiQ tillsammans driver ett stort utvecklingsprojekt kring webbplatsen Legimus.se med målet att skapa ännu bättre läsupplevelser för användarna. Designen renodlas och förenklas för att det ska gå snabbare att hitta och komma i gång med läsningen.

Nya versionen av Legimus.se är live och under året fortsätter förbättringsarbetet. Bland annat behöver det förenklas för användarna att göra personliga val som ändrar vilka sökresultat som visas och hur sidan ser ut.

Tillgänglighet, med kraven i WCAG AA 2.2 (Web Content Accessibility Guidelines) som en viktig del, har varit i fokus under hela utvecklingsprocessen. Arbetet har inkluderat att ta fram uppdaterade avancerade funktioner som favoritlistor, bokhylla och detaljerat sök för att addera värde för användarna. Responsen under testperioden, där användare har haft möjlighet att gå in och prova den nya versionen, har varit positiv. Den nya webbplatsen har i ett nästa steg lanserats till samtliga användare.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar