Hem NYHETER Göteborg-Mölndal: Nya Styr & Ställ är större, smartare, smidigare…

Göteborg-Mölndal: Nya Styr & Ställ är större, smartare, smidigare…

Publicerat av: Redaktionen

En större och smidigare version av lånecykelsystemet Styr & ställ rullar in i Göteborg och Mölndal i april nästa år.

Göteborg-Mölndal: Nya Styr & Ställ är större, smartare, smidigare… 3Den smarta tekniken sitter i själva cykeln istället för i lånestationen, som det hittills har varit.

– Användarna kan i fortsättningen sköta alla sina kontakter med systemet direkt på cykeln och i en app, säger Sara Boije af Gennäs, projektledare på trafikkontoret i Göteborg.

För användarna blir det nya systemet betydligt med flexibelt än dagens. Användarna kan låna cyklar, registrera sig och felanmäla direkt i appen.

En annan efterlängtad nyhet för många är att det i fortsättningen går att lämna tillbaka en cykel på en station oavsett hur många cyklar som redan står där.

– I detta nya system kan en station aldrig bli full. Med hjälp av modern teknik skapar vi en virtuell parkeringszon runt lånestationerna, säger Sara Boije af Gennäs.

Det går också att boka cyklar i förväg och att låna flera cyklar på samma gång.

Dessutom ställer avtalet höga krav på leverantören på ett antal andra saker som också är viktiga för användarna, som att det finns tillräckligt många cyklar vid stationerna och att cyklarna alltid är i gott skick.

Eftersom stationerna inte längre behöver ha betalautomater blir det också enklare att snabbt flytta stationer om det skulle behövas.

– Vi kan enkelt testa nya stationslägen, till exempel vid stora evenemang eller beroende på säsong, säger Sara Boije af Gennäs.

-Det har varit ett jättestort intresse under året när vi planerat för de nya stationerna, inte minst från företag som vill ta del av systemet på olika vis. Det kommer till exempel vara enkelt att köpa ett större antal abonnemang till många anställda samt vara möjligt att köpa till stationer i anslutning till sin verksamhet om det gynnar systemet i sin helhet, säger Sara Boije af Gennäs, projektledare på trafikkontoret Göteborgs Stad

Relaterade Artiklar