Glimr blir en del av Progrits – stärkta för vidare tillväxt

Techbolaget Glimr, en ledande aktör inom digital kommunikation baserad på geografisk data, är nu en del av mjukvarukoncernen Progrits.

Glimr blir en del av Progrits – stärkta för vidare tillväxt

Förvärvet innebär stora möjligheter gällande Glimrs affär och fortsatta tillväxtresa.

Sedan den 11 februari 2021 är Glimr AB ett helägt dotterbolag i mjukvarukoncernen Progrits. Glimr möjliggör användaranpassad marknadsföring via så kallad geotargeting och ser stora möjligheter gällande vidareutveckling av bolaget och dess produkt.

– Vi är glada över att vara en del av Progrits och ser fram emot de fördelar som det kommer att innebära, bland annat inom verksamhets- och affärsutveckling. Det finns mycket erfarenhet och kunskap om geodata i gruppen och det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Nicklas Mattsson, COO för Glimr.

Progrits är en företagsgrupp av B2B-orienterade mjukvarubolag. Koncernen har 122 anställda och omsätter ca. 200 MSEK. Utöver en produkt i framkant samt drivna och kunniga personer bakom bolaget, ser Progrits stor potential till samarbeten mellan Glimr och andra bolag inom koncernen.

– Glimr har ett mycket starkt erbjudande och en skalbar affär, med utveckling i framkant inom området. Förvärvet innebär intressanta kunskaps- och teknologisynergier med flera av våra bolag, vilket kommer stärka Glimr som bolag och Progrits som företagsgrupp, säger Björn Erlandsson, Vice VD för Progrits och tillträdande VD för Glimr.