Glimr blir en del av Progrits – stärkta för vidare tillväxt
Hem NYHETER Glimr blir en del av Progrits – stärkta för vidare tillväxt

Glimr blir en del av Progrits – stärkta för vidare tillväxt

Publicerat av: Redaktionen

Techbolaget Glimr, en ledande aktör inom digital kommunikation baserad på geografisk data, är nu en del av mjukvarukoncernen Progrits.

Glimr blir en del av Progrits – stärkta för vidare tillväxt

Förvärvet innebär stora möjligheter gällande Glimrs affär och fortsatta tillväxtresa.

Sedan den 11 februari 2021 är Glimr AB ett helägt dotterbolag i mjukvarukoncernen Progrits. Glimr möjliggör användaranpassad marknadsföring via så kallad geotargeting och ser stora möjligheter gällande vidareutveckling av bolaget och dess produkt.

– Vi är glada över att vara en del av Progrits och ser fram emot de fördelar som det kommer att innebära, bland annat inom verksamhets- och affärsutveckling. Det finns mycket erfarenhet och kunskap om geodata i gruppen och det ska bli spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans, säger Nicklas Mattsson, COO för Glimr.

Progrits är en företagsgrupp av B2B-orienterade mjukvarubolag. Koncernen har 122 anställda och omsätter ca. 200 MSEK. Utöver en produkt i framkant samt drivna och kunniga personer bakom bolaget, ser Progrits stor potential till samarbeten mellan Glimr och andra bolag inom koncernen.

– Glimr har ett mycket starkt erbjudande och en skalbar affär, med utveckling i framkant inom området. Förvärvet innebär intressanta kunskaps- och teknologisynergier med flera av våra bolag, vilket kommer stärka Glimr som bolag och Progrits som företagsgrupp, säger Björn Erlandsson, Vice VD för Progrits och tillträdande VD för Glimr.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>