Hem NYHETER Gekås Ullared bygger nytt shoppinghotell ett stenkast från varuhuset

Gekås Ullared bygger nytt shoppinghotell ett stenkast från varuhuset

Publicerat av: Redaktionen

Gekås Ullared satsar stort för att möta efterfrågan på shoppingnära boende.

Gekås Ullared bygger nytt shoppinghotell ett stenkast från varuhuset 2

Boris Lennerhov, vd för Gekås Ullared, och Andreas Granberg, vd för MTA Bygg & Anläggning

Nu påbörjas byggnationen av ett nytt hotell med 154 rum, bara 250 meter från varuhuset. ”Jag räknar med att våra första gäster kan checka in till sommaren 2022”, säger vd Boris Lennerhov.

Gekås Ullared öppnar i dagarna upp 3 000 kvadratmeter ny shoppingytan och efterfrågan på övernattningsmöjligheter i nära anslutning till varuhuset bara växer. Nu meddelar vd Boris Lennerhov att ett nytt, gigantiskt byggprojekt sätts i verket – sju våningar shoppinghotell med 154 rum, restaurang och konferenslokaler med byggstart i september 2020.

– Vi bygger det nya hotellet mitt emot det befintliga och förbinder de båda byggnaderna med en gångbro i glas över vägen, säger Boris. Sammanlagt kan vi då erbjuda drygt 260 rum bara ett par hundra meter från varuhuset.

– Det känns mycket bra att Gekås Ullared kan göra satsningar i den här skalan trots de svåra tider vi nu går igenom med pandemin. Vi ser en stor efterfrågan på övernattningsmöjlighet med alla bekvämligheter i nära anslutning till varuhuset, säger Boris.

Gekås Ullareds nya hotell har byggstart i september 2020 och man räknas med att kunna ta emot de första övernattande gästerna till sommaren 2022. Hotellet kommer att uppföras av MTA Bygg & Anläggning, en lokal aktör med säte i Halmstad och verksamhet i både Halland och Skåne.

– Jag är mycket stolt över att MTA har fått det ärofyllda uppdraget att bygga Gekås nya hotell, säger Andreas Granberg, vd för MTA. Vi har satt ihop en sammansvetsad grupp för att lösa uppdraget på bästa sätt och jag ser fram emot ett långsiktigt samarbete med Gekås Ullared.

– Jag har goda erfarenheter att MTA sedan tidigare och vet att de kommer vara en bra samarbetspartner i detta stora projekt, säger Boris.

Relaterade Artiklar