Freja fungerar som fysiskt ID på Pressbyrån och 7-Eleven
Hem NYHETER Freja fungerar som fysiskt ID på Pressbyrån och 7-Eleven

Freja fungerar som fysiskt ID på Pressbyrån och 7-Eleven

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) meddelar idag att man tecknat avtal med Reitan Convenience Sweden AB för användning av Freja som fysisk ID-handling på butikskedjorna Pressbyrån och 7-Eleven.

Freja är en digital plånbok som bland annat innehåller en statligt godkänd e-legitimation som kan användas för identifiering och digitala underskrifter hos ett stort antal privata och offentliga onlinetjänster.

Freja fungerar också som en digital ID-handling i butiker och andra sammanhang där en fysisk ID-handling normalt krävs.

Freja fungerar som fysiskt ID på Pressbyrån och 7-ElevenPressbyrån tillsammans med 7-Eleven har idag totalt ca 400 butiker i Sverige. Genom att låta sina kunder identifiera sig med Freja-appen gör man de ärenden som kräver identifering eller ålderskontroll både enklare och säkrare. Till skillnad från de vanligaste fysiska ID-handlingarna, exempelvis körkort, kan butikerna göra en snabb onlinekontroll för att verifiera äktheten hos en användares digitala ID-kort i Freja.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

”Vårt mål är att Freja ska vara appen som gör vardagen enklare och tryggare för alla. Ett exempel på problem vi löser med Frejas fysiska ID-kort är att många ungdomar använder sitt pass som ID-handling, något som är både riskabelt och opraktiskt då pass är väldigt stöldbegärliga och ömtåliga. Att så stora kedjor som Pressbyrån och 7-Eleven nu öppnar för en säkrare fysisk identifiering i sina butiker bidrar därför starkt till ett tryggare samhälle.”

 

Relaterade Artiklar