Freja fungerar som fysiskt ID på Pressbyrån och 7-Eleven
Hem NYHETER Freja fungerar som fysiskt ID på Pressbyrån och 7-Eleven

Freja fungerar som fysiskt ID på Pressbyrån och 7-Eleven

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) meddelar idag att man tecknat avtal med Reitan Convenience Sweden AB för användning av Freja som fysisk ID-handling på butikskedjorna Pressbyrån och 7-Eleven.

Freja är en digital plånbok som bland annat innehåller en statligt godkänd e-legitimation som kan användas för identifiering och digitala underskrifter hos ett stort antal privata och offentliga onlinetjänster.

Freja fungerar också som en digital ID-handling i butiker och andra sammanhang där en fysisk ID-handling normalt krävs.

Freja fungerar som fysiskt ID på Pressbyrån och 7-ElevenPressbyrån tillsammans med 7-Eleven har idag totalt ca 400 butiker i Sverige. Genom att låta sina kunder identifiera sig med Freja-appen gör man de ärenden som kräver identifering eller ålderskontroll både enklare och säkrare. Till skillnad från de vanligaste fysiska ID-handlingarna, exempelvis körkort, kan butikerna göra en snabb onlinekontroll för att verifiera äktheten hos en användares digitala ID-kort i Freja.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

”Vårt mål är att Freja ska vara appen som gör vardagen enklare och tryggare för alla. Ett exempel på problem vi löser med Frejas fysiska ID-kort är att många ungdomar använder sitt pass som ID-handling, något som är både riskabelt och opraktiskt då pass är väldigt stöldbegärliga och ömtåliga. Att så stora kedjor som Pressbyrån och 7-Eleven nu öppnar för en säkrare fysisk identifiering i sina butiker bidrar därför starkt till ett tryggare samhälle.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>