Hem NYHETER Försäljningen av begagnade mobiltelefoner slog rekord under Black Week

Försäljningen av begagnade mobiltelefoner slog rekord under Black Week

Publicerat av: Redaktionen

E-handelsföretaget Swappie slog sitt försäljningsrekord under Black Friday och ökade sin totala försäljning av begagnade mobiltelefoner med över 200 procent.

Försäljningen av begagnade mobiltelefoner slog rekord under Black Week 2

Försäljningen av begagnade mobiltelefoner slog rekord under Black Week

Till stor del utgjordes köparna av nya kunder, något som tyder på ett ökande intresse för begagnad teknik hos svenskarna.

E-handelsföretaget Swappie, som köper och säljer begagnade och renoverade iPhones, slog sitt försäljningsrekord under Black Week med 226 procent jämfört med samma vecka 2019. Den ökade försäljningen bestod till stor del av nya kunder.

– Black Friday, som numera utvecklats till Black Week, får ofta kritik för att hetsa till onödig konsumtion. Att vår Black Week-försäljning ökade så pass mycket jämfört med förra året samtidigt som vi kunde se en stor tillväxt av nya kunder tyder på ett ökat intresse för renoverad teknik. Det gör mig glad, eftersom det är ett viktigt steg mot en cirkulär ekonomi, säger Fanny Nyman, Marknadschef för Swappie i Sverige.

Trots utvecklingen till en hel vecka med nedsatta priser toppade Swappies försäljning fortfarande under Black Friday.
– Vi märkte av att försäljningen har breddats från att ske huvudsakligen under Black Friday, till att jämna ut sig över hela veckan. Trots denna nya trend slog vi ändå alla tiders rekord även under själva Black Friday och sålde telefoner för närmare 10 miljoner kronor, avslutar Fanny Nyman.

Relaterade Artiklar