FM Mattsson och Telia i innovationsprojekt kring framtidens vattenleveranser
Hem NYHETER FM Mattsson och Telia i innovationsprojekt kring framtidens vattenleveranser

FM Mattsson och Telia i innovationsprojekt kring framtidens vattenleveranser

Publicerat av: Redaktionen

Det ställs i dag höga krav på blandare till offentliga utrymmen där många människor rör sig samtidigt, som till exempel badrum och toaletter i kommersiella fastigheter, sjukhus och simhallar.

FM Mattsson och Telia i innovationsprojekt kring framtidens vattenleveranser 1

FM Mattsson och Telia i innovationsprojekt kring framtidens vattenleveranser

Samtidigt kan underhållet bitvis vara ineffektivt eftersom det bygger på manuella inspektioner. Risken är att fel inte åtgärdas i tid, vilket kan kosta både pengar och orsaka en sämre kundupplevelse.

Nyligen inledde FM Mattsson, känd för sina världsunika tekniska lösningar för blandare, ett samarbete med Telia.

FM Mattsons blandare i offentliga utrymmen utrustades med sensorer och kopplades upp via mobilnätet till Telias plattform för sakernas internet, IoT (Internet of Things).

Data från blandarna kunde sedan visualiseras och analyseras i plattformen.

– Projektet har gett oss helt nya insikter kring hur digitaliseringen kan bidra till ett mer effektivt och smart underhåll av offentliga installationer, där vi kan spara på miljön, erbjuda mer kostnadseffektiva tjänster till våra kunder och faktiskt erbjuda en bättre upplevelse för alla de människor som använder den här typen av faciliteter. Men det här är bara början på vår digitala resa. Vi ska nu titta på nästa steg och ser stora möjligheter att växa det ekosystem som vi nu börjat bygga med Telia – till nya aktörer, berättar Frank Rälg, affärsutvecklingschef på FM Mattsson Mora Group.

Det här innovationsprojektet med FM Mattsson är ett bra exempel på hur viktigt det är att bygga nya typer av ekosystem och samarbeten för att verkligen fånga den fulla potentialen i digitaliseringen. Det är otroligt häftigt att se de möjligheter som uppstår när ett företag med spetskompetens inom elektronik och mekanik kombinerar det med våra unika förmågor inom kommunikation och IT, säger Magnus Leonhardt, strategi- och innovationschef för Telia Sverige.

Relaterade Artiklar