Hem NYHETER Episerver rekryterar Alex Atzberger som ny VD

Episerver rekryterar Alex Atzberger som ny VD

Publicerat av: Redaktionen

Alex Atzberger har utsetts till VD för Episerver.

Episerver rekryterar Alex Atzberger som ny VD 2

Alex Atzberger har utsetts till VD för Episerver

Atzberger kommer närmast från SAP där han senast verkat som ansvarig för SAP Customer Experience. Episerver söker ett ledarskap som driver ökad marknadskännedom och som kan leverera i höjd med Episervers vision om en värld där digitala upplevelser speglar empatin och bekvämligheten i personliga möten.

Alex Atzberger tillför Episerver erfarenhet av mjukvara som levererar kundnytta, ökad varumärkeskännedom och accelererad global tillväxt i molnet.

–Episerver och Insight Partners har intervjuat flera högt kvalificerade kandidater i sökandet efter en ledare med en perfekt kombination av erfarenhet och trovärdighet för att axla rollen, säger Adam Berger, exekutiv styrelseordförande Episerver och Managing Director, Insight Partners. Alex är den personen.

–Episerver välkomnar hans ledarskap till vårt team för att ta vår strategi för kundcentricitet till marknaden och till gagn för våra kunder och deras kunder och våra partners.

Alex Atzberger ansluter till Episerver samtidigt som företaget har levererat en Black Friday med rekordnoteringar för sina kunder, där bland annat NA-KD såg en ökning av försäljningen under Black Friday med 177 procent jämfört med förra året. Samtidigt har förvärvet av Londonbaserade Idio, ett företag inom innehållsanalys och personalisering, ytterligare befäst Episervers ledande position inom personalisering av innehåll och handel.

Som nytillträdd VD kommer Alex Atzberger leda Episerver in på företagets 26:e år med ett förnyat fokus på kundcentricitet efter att företaget under sina första 25 år fem gånger har bekräftats som en Ledare i undersökningsföretaget Gartner Magic Quadrant for Web Content Management och Utmanare i Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce 2019. Episerver levererar Episerver Customer-Centric Digital Experience Platform™ utrustad med sitt ledande CMS, e-handel, personalisering och analys, allt med syftet att hjälpa Episervers kunder att fylla gapet mellan den upplevelse de levererar och den upplevelse som deras kunder förväntar sig.

–Episerver är ett av branschens bäst bevarade hemligheter, säger Alex Atzberger. Kombination av en marknadsledande produkt med mycket framgångsrika kunder på en av de mest dynamiska molnmarknaderna för företag innebär en fantastisk möjlighet. Nu handlar det om att öka farten. Vi måste accelerera värdet för kunder och våra partners i ekosystemet och öka marknadskännedomen. Det här är en otrolig möjlighet för alla inom Episerver, jag är stolt och ödmjuk att vara en del av denna resa.

Vi är glada att Alex förenar sig med Episerver för att leda företaget just när flera av de initiativ för tillväxt som vi har genomfört förra året börjar bära frukt, bland annat genom det nyligen genomförda förvärvet av Idio för att accelerera vår väg mot målen, säger Deven Parekh, Managing Director Insight Partners, som ansvarade för investeringen i Episerver förra året.

Episervers koncerndirektion kommer rapportera till Alex Atzberger, som rapporterar till Adam Berger, arbetande styrelseordförande i Episerver och till Episerver styrelse.

Relaterade Artiklar