Untitled 1
Hem GAMING En spelberoende ska ha så lite med pengar att göra som möjligt!

En spelberoende ska ha så lite med pengar att göra som möjligt!

Publicerat av: Redaktionen

Många spelberoende har ett stort motstånd att lämna ifrån sig sin ekonomi, nedan beskriver en klient på öppenvårdsbehandlingen Spelfriheten kort om sina upplevelser och hur det underlättat tillfrisknandet –

“Rädslan av att inte ha kontrollen över min egen ekonomi satte hjärnspöken i mig.

Jag tyckte ju att jag hade gått med på allt annat som mina nära krävde – kunde jag inte bara få behålla ekonomin för mig själv?

Polletten om VARFÖR jag inte ska ha hand om min ekonomi själv trillade ner under ett möte där en beroende som hade varit spelfri ett längre tag delade med sig om sitt återfall.

Med orden ”hade jag bara haft någon annan som hade koll på min ekonomi, hade detta kunnat förhindrats och skadan blivit mycket mindre”. Där och då förstod jag att jag var tvungen att sätta upp trösklar för mig själv i tillfrisknandet.

Idag, flera år senare, har jag fortfarande lämnat över min ekonomi – och det är det överlägset bästa jag gjort, för nu kan jag fokusera på mig själv och inte pengarna.”

tl4bzjyggdukmdo4eob9– Eftersom pengar är triggern till fortsatt spelande och återfall rekommenderar vi alla hjälpsökande att ha så lite kontakt med pengar som möjligt särskilt i början. För att göra det enkelt har vi nu valt att inkludera vår tjänst “Ekonomikollen” i priset för samtliga behandlingssteg hos oss. Tjänsten går ut på att klienterna via fullmakt ger våra budget och skuldrådgivare rätten att sköta om hanteringen av deras ekonomi under minst 1 år och 4 månader. Allt för att kunna fokusera helt på att lägga grunden till sina nya spelfria liv i behandling tillsammans med oss avslutar marknadschefen Adam Kirstein Reuterswärd.

Relaterade Artiklar