EET Europarts ingår ett distributionsavtal med en världsledande tillverkare av robotdammsugare
Hem NYHETER EET Europarts ingår ett distributionsavtal med en världsledande tillverkare av robotdammsugare

EET Europarts ingår ett distributionsavtal med en världsledande tillverkare av robotdammsugare

Publicerat av: Redaktionen

Ecovacs Robotics har valt EET Europarts som distributör i Norden.

Ecovacs Robotics, en världsledande tillverkare av robotdammsugare, har per 1 juli 2017 ingått ett nordiskt distributionsavtal med EET Europarts.EET Europarts ingår ett distributionsavtal med en världsledande tillverkare av robotdammsugare 2

ECOVACS Group grundades 1998 av Qian Dongqi, och var ursprungligen ett elektroniktillverkningsföretag. Under 2006 utvidgade ECOVACS Group sin verksamhet med skapandet av ECOVACS ROBOTICS som har specialiserat sig på forskning, utveckling, design, tillverkning och försäljning av hushållsapparater.

Group CEO Søren Drewsen, EET Group, säger: “På SDA-marknaden (Small Domestic Appliances) är robotdammsugare en snabbt växande produktgrupp. Faktum är att de praktiska, sladdlösa och uppladdningsbara robotdammsugarna har en stark tillväxt i samtliga regioner, och vi är därför mycket glada över att samarbeta med Ecovacs. Hälften av produkterna i Ecovacs sortiment är Wi-Fi / Smartphone kontrollerade, och kan styras via en app. Det gör Ecovacs produkter till en perfekt matchning för vår Smart Home-kategori, som är en viktig del av vår tillväxtstrategi under de kommande åren.”

Ecovacs lanserade sina produkter i Tyskland under förra året och har redan en marknadsandel på över 25%. Den främsta orsaken är det prisläge som Ecovacs erbjuder på marknaden, där priserna varierar från 8.000 kr ända ner till 2.000 kr för en robotdammsugare av hög kvalitet.

Mats Holmqvist, Sales Manager, Retail, hos EET Europarts i Sverige: Många smart home-produkter har ifrågasatts på grund av priset, enligt konsumenternas uppfattning så har priserna varit för höga. Men med vårt samarbete med Ecovacs så kan vi nu erbjuda några fantastiska robotdammsugare, med prisbelönt design till mycket konkurrenskraftiga priser, som inte tidigare har setts till på marknaden. Jag är övertygad om att detta säkert kommer att bli intressant både för våra återförsäljare och inte minst för nordiska konsumenter

Distributionsavtalet omfattar distribution av hela Ecovacs sortiment i Danmark, Sverige, Norge, Finland och Island.

General Manager hos Ecovacs Europe GmbH, Andreas Wahlich säger: Hos ECOVACS är vi mycket nöjda med det nya partnerskapet med EET Europarts, som utvidgar vår verksamhet till att omfatta hela Norden. Alla ECOVACS produkter har en unik konkurrensfördel och är utrustade med funktioner som lyfter hemmarobotar till en helt ny nivå. På den tyska marknaden (Europas största marknad för städrobotar) så har Ecovacs lyft sig till en klar andra plats och har för närvarande en marknadsandel på 26%.

Upplev Ecovacs Robotics´ produkter på IFA Berlin 2017

På IFA finns möjlighet att få en presentation av Ecovacs Robotics´ produkter.

 

Relaterade Artiklar