Digital hypnostjänst kan få dig att glömma din favoritserie
Hem NYHETER Digital hypnostjänst kan få dig att glömma din favoritserie

Digital hypnostjänst kan få dig att glömma din favoritserie

Publicerat av: Redaktionen

Idag är möjligt att konsumera TV-serier på helt nya sätt och 63 procent av svenskarna binge-watchar regelbundet, visar en undersökning på uppdrag av Samsung. Det nya sättet att titta bidrar samtidigt till en större risk att utsättas för spoilers, något som 57 procent av befolkningen har råkat ut för. Nu släpper Samsung en potentiell lösning – den digitala hypnostjänsten Unspoil me som syftar till att få dig att glömma bort hela, eller detaljer ur, din favoritserie eller film.

Digital hypnostjänst kan få dig att glömma din favoritserie 2Unspoil me är utvecklad tillsammans med den välkände hypnotisören Fredrik Praesto.

 – Är du en av alla som har råkat ut för spoilers någon gång? Eller önskar du att det vore möjligt att se om din favoritserie eller film och inte längre minnas handlingen? I samarbete med hypnotisören Fredrik Praesto släpper nu Samsung Unspoil me12

Med Unspoil me kan användaren glömma bort hela, eller delar ur, TV-serier och filmer. Hypnotisören Fredrik Praesto har skapat en cirka 20 minuter lång hypnos, skräddarsydd för ändamålet, där användaren blir guidad genom självhypnos. Hypnos fungerar för en stor del av befolkningen och är en metod som länge har använts för att få människor att ändra sina mönster och bearbeta minnen.

Fredrik Praesto har hypnotiserat tusentals människor och enligt honom kan vi enkelt förändra våra tankar, beteenden och känslor. Även när det kommer till självhypnos, där du kan styra hjärnan till att glömma bort detaljer inom TV och film.

– Under självhypnos kan vi ta kontrollen över omedvetna processer. Detta kan vara väldigt effektivt för att skapa mentala förändringar hos en person, som det medvetna logiska sinnet inte kan uppnå. Hypnos har genom historien används för att glömma saker, ofta i terapeutiskt syfte. Med Unspoil me kan vi använda detta för att skapa nya upplevelser i stället, säger Fredrik Praesto, hypnotisör och mental tränare.

Fler än var fjärde person i befolkningen lägger i snitt 6-10 timmar i veckan på att titta på TV-serier. Var tionde tittar 11-15 timmar i veckan. Sex av tio svenskar, 57 procent, har råkat ut för spoilers, varav var femte person har struntat i att se klart eller påbörja en serie på grund av att någon avslöjat viktiga detaljer i handlingen. Det visar en undersökning bland 2 725 svenskar som GFK Norm genomfört på uppdrag av Samsung.

Samsung satsar stort på att erbjuda ett lättillgängligt och brett innehåll av film och serier i sina Smart TVs. Med Samsung QLED TV får tittarna en kraftfull bildkvalitet och kan upptäcka detaljer de tidigare aldrig sett. Samsung har skapat Unspoil me med förhoppningen att fler ska kunna återupptäcka sin favoritserie.

– Det blir allt vanligare med binge watching, att maratontitta på serier, och förutsättningarna för att skapa den bästa upplevelsen har aldrig tidigare varit så bra som nu. Med lättillgängligt innehåll direkt i TV:n och kraftfull bildkvalitet är det enkelt att skapa den perfekta upplevelsen. Men vad är det värt om man redan vet hur allting slutar? Därför skapade vi Unspoil me, för att hjälpa människor att uppleva sin favoritserie som om det var första gången oavsett om du redan har sett serien eller om någon råkat spoila den på vägen hem, säger Tommy Nilsson, ansvarig för TV/AV på Samsung i Norden.

Unspoil me finns tillgänglig på både svenska och engelska. Hypnosen tar 18 minuter och det är viktigt att användaren gör hela hypnosen vid ett tillfälle och befinner sig på en tyst plats utan distraktioner.

Testa Unspoil me och läs mer på: www.samsung.com/se/unspoilme/

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av GFK Norm på uppdrag av Samsung under november 2017. Undersökningen har 2 725 respondenter och är statistiskt säkerställd.

Relaterade Artiklar