De kan bli Årets Digitala Influencer, Årets eQualizer och Årets Digitala utbildare 2019
Hem NYHETER De kan bli Årets Digitala Influencer, Årets eQualizer och Årets Digitala utbildare 2019

De kan bli Årets Digitala Influencer, Årets eQualizer och Årets Digitala utbildare 2019

Publicerat av: Redaktionen

Idag presenteras finalisterna till utmärkelserna Årets Digitala Influencer, Årets eQualizer och Årets digitala utbildare.

De kan bli Årets Digitala Influencer, Årets eQualizer och Årets Digitala utbildare 2019 5Förra året vann podcast-geniet Alexander Pärleros Årets Digitala influencer och Isabella Löwengrips fd. Nordic Tech House Årets eQualizer. Årets Digitala utbildare är en ny utmärkelse för i år.

Vinnarna annonseras under Considgalan, en stor fest i Stockholms Stadshus den 26 oktober där 1200 personer närvarar.

Om bara några veckor öppnar portarna till Stadshuset och Blå Hallen där årets upplaga av Considgalan hålls. Kvällen är ett initiativ från Consid för att fira bolagets framgångar men också premiera de individer som på något sätt drivit digitaliseringsfrågan framåt.

Tidigare vinnare är Per Holknekt som tog hem Årets digitala influencer 2017 och Alexander Pärleros som förra året fick ta över vinnarplatsen. Nordic Tech House blev vinnare av Årets eQualizer 2018 så då var nytt för i år och Isabella Löwengrip var på plats för att ta emot priset.

I år är Therese Lindgren, Margaux Dietz, Frida Boisen och Lucas Carlsén nominerade till Årets Digitala Influencer. Årets eQualizer kan Mia Skäringer, Robyn, Helene Barnekow och Vanja Tufvesson vinna. Den nya utmärkelsen Årets Digitala Utbildare är Anders Hansen, Ivan on tech, Danica Kragic Jensfelt och Daniel Weilar nominerade i.

– Ett av Consids grundsyften är att föra digitaliseringen framåt och göra Sverige till ett land i digital framkant. De här utmärkelserna är en del av detta arbete där vi vill sprida och premiera förebilder som, genom sitt dagliga arbete, för digitaliseringen på ett jämställt och värdigt sätt framåt, säger Peter Hellgren, VD och Grundare på Consid.

Det snabbväxande IT-och techbolaget driver också digitaliseringsfrågan framåt genom sin egen podcast Digitala Influencerpodden där bland annat gäster som Helene Barnekow, Isabella Löwengrip, Peter Fellman, Caroline Solskär och Anna Wikland deltagit samt samarbetet med Sveriges Riksdag.

Motiveringen bakom nomineringarna hittas här:

Årets Digitala Influencer

De kan bli Årets Digitala Influencer, Årets eQualizer och Årets Digitala utbildare 2019 6Frida Boisen

Frida Boisen är en av landets mest inflytelserika personer när det kommer till opinionsbildning, media och sociala medier. Genom sina föreläsningar och böckerna ”Digital succé” och ”Digital passion” folkbildar hon svenska folket och näringslivet i sociala medier. Frida driver även starkt frågan om digitalisering av skolväsendet och är på så sätt en viktig kraft för Sveriges digitala utveckling.

Therese Lindgren

Youtubern, entreprenören och författaren Therese Lindgren har sedan starten av sin YouTube-kanal år 2013 blivit en av våra starkast lysande digitala förebilder. Genom att sprida kunskap, äkthet och normbrytande innehåll i sina kanaler har hon blivit en viktig förebild för sina nästan 1 miljon prenumeranter nyttjar hon sin plattform på ett föredömligt sätt och inspirerar många unga till att ta vara på den digitala världens möjligheter för att skapa verkligt värde.

Margaux Dietz

Margaux Dietz har de senaste åren exploderat i sociala medier och har på ett föredömligt sätt valt att nyttja sina digitala kanaler för att sprida såväl positiv energi som kunskap. Inför valet 2018 producerade hon YouTube-serien ”Partitempen” där hon intervjuade samtliga partiledare inför riksdagsvalet i syfte att utbilda förstagångsväljare. Hon är senast aktuell som investerade i tech-startupen TechBuddy och med boken ”Your best life”.

Lucas Carlsén – Hedvig

Lucas Carlsén, grundare av försäkringsbolaget Hedvig Hemförsäkring, är en av tech-branschens mest omtalade entreprenörsprofiler. Genom Hedvig – en försäkringstjänst där pengarna inte ägs av bolaget och där kundens överskott går till valfri välgörenhetsorganisation – vill han revolutionera försäkringsbranschen och göra världen till en bättre plats. Genom att ta vara på den digitala världens möjligheter för att förenkla försäkringsprocessen är Lucas ett sant digitalt föredöme på den svenska tech-scenen.

Årets eQualizer

De kan bli Årets Digitala Influencer, Årets eQualizer och Årets Digitala utbildare 2019 7Mia Skäringer

Skådespelaren, författaren och poddaren Mia Skäringer uppmärksammar genom sina sociala medier, i podcasten ”Skäringer & Mannheimer” och i showen ”No more fucks to give” – som sålde ut Globen fem gånger om – jämställdhetsfrågan på ett föredömligt sätt som gör skillnad i en digital värld.

Hélène Barnekow

Hélène Barnekow är vd för Microsoft Sverige och har under hela sitt yrkessamma liv varit en stark förespråkare för jämställdhet och gott ledarskap i IT-branschen. Hélène har många gånger uppmärksammats för sin passion för teknik, kunder och mänskligt beteende och är nu aktuell med boken ”RE: Start – det värdebaserade ledarskapet i en föränderlig värld”.

Vanja Tufvesson – Pink Programming

Grundaren av det kvinnliga nätverket och den ideella föreningen Pink Programming, Vanja Tufvesson, har fått kvinnor att vilja lära sig koda och bredda sina kunskaper inom programmering och IT i en inspirerande och öppen miljö, bland annat genom eventkonceptet Pink Programming Sundays och Pink Programming Camps. Vanja är genom sitt arbete en viktig inspiratör och kraft för jämställdheten i IT-branschen.

Robyn

Artisten Robyn grundade år 2015 Teklafestivalen, som arrangerades i samarbete med KTH, med syfte att inspirera unga tjejer till att utforska teknikens värld. Målet med arbetet är att skapa jämställda studiemiljöer och arbetsplatser. Robyn banar på detta sätt väg för en positiv utveckling av jämställdheten i tech-branschen.

Årets Digitala Utbildare

De kan bli Årets Digitala Influencer, Årets eQualizer och Årets Digitala utbildare 2019 8Anders Hansen

Läkaren, psykiatrikern och författaren Anders Hansen ligger bakom de revolutionerande böckerna ”Hjärnstark: hur motion och träning stärker din hjärna” och ”Skärmhjärnan: hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda”. I somras släpptes hans sommarprat i Sommar i P1, som med sina 2,7 miljoner lyssningar blev årets mest lyssnade, där han med hjälp av fakta inspirerade och utbildade inom hälsa och välmående kopplat till digitaliseringen

Ivan on tech

Ivan är den 21-åriga Youtubern och välkända IT-profilen som på bara några månader fick 200 000 prenumeranter på Youtube – detta genom sitt stora intresse för Bitcoin, där han använder sin kanal till att utbilda människor inom blockchain, tekniken bakom digitala kryptovalutor. Vidare är Spotifys bollblank för ny innovation och kommande trender. Genom sitt engagemang är Ivan en sann digital utbildare och förebild.

Danica Kragic Jensfelt

Danica är professor i datorlogi vid Skolan för elektronik och datavetenskap på KTH. 2011 invaldes hon som ledamot av Kungliga Vetenskapsakademin och 2015 som ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin. Som verksam robotforskare och professor är hon en viktig kunskapskälla och nyckelperson för Sveriges digitala utveckling.

Daniel Weilar – PrimeTime

Daniel Weilar är medgrundare och styrelseordförande för den hyllade livefrågesportsappen PrimeTime som genom ett nytänkande och modernt sätt utbildar både unga och gamla i det digitala formatet. Appen vann nyligen Vinnarjuryns specialpris på Kristallen 2019 och hade under sitt första år över en miljon spelare.

Relaterade Artiklar