Cub Cadets XR-serie: Robotgräsklippare med uppkoppling mot din telefon, dubbel livslängd på batteriet och en skärbredd på upp till 56 cm
Hem NYHETER Cub Cadets XR-serie: Robotgräsklippare med uppkoppling mot din telefon, dubbel livslängd på batteriet och en skärbredd på upp till 56 cm

Cub Cadets XR-serie: Robotgräsklippare med uppkoppling mot din telefon, dubbel livslängd på batteriet och en skärbredd på upp till 56 cm

Publicerat av: Redaktionen

Med sin nya serie robotgräsklippare XR ENDURO,  höjer Cub Cadet ribban för kraft och kapacitet.

Cub Cadets XR-serie: Robotgräsklippare med uppkoppling mot din telefon, dubbel livslängd på batteriet och en skärbredd på upp till 56 cm 2Totalt sex modeller finns tillgängliga för olika krav och prestanda: de tre klipparna i XR2-serien har en skärbredd på 28 cm för upp till 2 000 kvadratmeter gräsmatta och de tre modellerna i XR3-serien med en max skärbredd på 56 cm för upp till 5 000 kvadratmeter gräsmatta.

Robotklipparna i XR ENDURO-serien levereras med ett antal specialfunktioner. XR2-modellerna är utrustade med ett kraftigt 200 watts skärsystem och stadiga stålknivar. Dessutom har de motorer med turboläge utvecklade för särskilt högt gräs. När det långa gräset klippts, slås turboläget av automatiskt igen. Modellens unika kantskärningsläge säkerställer också att den klipper områden som faller utanför hjulbasen, vilket gör att du slipper trist efterarbete.

De stora hjulen ger ett mycket starkt grepp. Deras “Robogrip”-däck ger extra dragkraft och hanterar både överhäng och hala ytor. Dessutom rör den sig extra smidigt tack vare det extra fronthjulet.

Gillar du nya innovativa funktioner så kommer du att ha mycket att se fram emot med XR ENDURO-serien. Istället för att stanna och svänga runt, börjar alla XR-robotar att vända sig strax innan de når omkretsledningen och sparar tid genom att täcka en kontinuerlig båge. Via en GSM-modul skickar robotklipparen också användaruppdateringar om sitt arbete. Användaren kan granska klippningen, ladda status och tiden som klipparen har arbetat via en smartphone-app. Inställning av klipptider kan också programmeras individuellt. Om ett felmeddelande dyker upp kan automatisk diagnos initieras direkt från mobilen och lokalisera en specialisthandlare i närheten.

XR-modellerna har en så kallad multi-zone-kapacitet som är innovativ.

Den gör att flera gräsmattor kan kombineras med varandra så att de räcker med en enda gräsklippare. Om det börjar regna, återvänder XR-robotarna automatiskt till sina laddstationer med tak och börjar inte klippa igen förrän vädret har förbättrats. Den personliga PIN-koden skyddar klipparen mot stöld. Om fel PIN-kod anges, ljuder ett larm och varnar för obehöriga.

Har du större gräsytor att sköta är kanske XR3-modellerna mer intressanta. De är mycket hållbara och har ett exceptionellt snabbt skärningssystem med dubbla trebladiga knivar som uppfyller högsta möjliga krav. Den högpresterande borstlösa motorn – som är standard i alla XR-modeller – har en imponerande effekt på 2 x 200 watt och tack vare sin borstlösa konstruktion arbetar den nästan utan slitage. Liksom XR2-modellerna är XR3-modellerna utrustade med ett LiFePO4-batteri med hög prestanda som erbjuder dubbelt antal laddningscykler jämfört med traditionella Li-ion-batterier. Batteriernas livslängd är sålunda dubbelt så lång. Alla modeller har också ett Bluetooth-gränssnitt, vilket gör att de kan styras via en extern fjärrkontroll. Hela XR ENDURO-serien finns tillgänglig från början av säsongen 2018. XR2-modellerna är tillgängliga till ett pris av 11 490 SEK, och XR3-modellerna börjar till ett pris av 20 990 SEK.

Relaterade Artiklar