Covid-19 pressar fortfarande ned priserna på flygbiljetter
Hem UNDERSÖKNING Covid-19 pressar fortfarande ned priserna på flygbiljetter

Covid-19 pressar fortfarande ned priserna på flygbiljetter

Publicerat av: Redaktionen

Covid-19 pressar fortfarande ned priserna på flygbiljetter och den nya priskontrollen visar att flygpriserna under sensommaren ligger på den lägsta nivån någonsin.

Expert förväntar sig att det förblir låga konsumentpriser under hela hösten.

Priskontrollen utfördes av Svensk Flygprisindex och baseras på priser för flygbiljetter till 10 populära europeiska städer med avresa från Stockholm och Göteborg. Svensk Flygprisindex har kontrollerat priser sedan 2009 och de publiceras av prisjämförelsesajten travelmarket.se.

Rekordlåga flygpriser
ssPriskontrollen visar att det genomsnittliga priset på europeiska flygbiljetter med avresa under vecka 31 är det lägsta någonsin för flygbiljetter från Göteborg och Stockholm. Priserna var rekordbilliga under 2020 och har nu sjunkit ännu mer.

I genomsnitt har flygpriserna under vecka 31 sjunkit med 49 % jämfört med priserna före Covid-19 (2019) och 28 % jämfört med föregående år (2020).

Bland de billiga flygpriserna som hittades under priskontrollen fanns t/r till London från både Göteborg och Stockholm för 108 kr, flygbiljetter från Göteborg för 265 kr t/r och flygbiljetter från Stockholm till Rom för 564 kr t/r.

Expert: Flygbiljetter kommer att vara billiga året ut
“Den intensiva konkurrensen mellan flygbolagen är tuffare än någonsin och ändå används bara 60-70 % av kapaciteten på flygplatsen och utbudet är långt större än efterfrågan. Detta pressar ner priserna och det förväntas att pågå flera månader till”- bedömer VD Ole Stouby hos travelmarket.se.

Relaterade Artiklar