Companyexpense och Danske Bank automatiserar hantering av kvitton och utlägg
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Companyexpense och Danske Bank automatiserar hantering av kvitton och utlägg

Companyexpense och Danske Bank automatiserar hantering av kvitton och utlägg

Publicerat av: Redaktionen

Companyexpense och Danske Bank samarbetar för att ytterligare automatisera utlägg, kvitton och reseräkning för företagare.

Detta genom en integration mellan Danske Banks företagskort och Companyexpense plattform för hantering av utlägg i tjänsten.Companyexpense och Danske Bank automatiserar hantering av kvitton och utlägg 2

Companyexpense och Danske Bank har tecknat ett samarbetsavtal som förenklar hanteringen av utlägg och köp med företagskort för företag och dess anställda. Med samarbetet får företagen en automatiserad och mobil tjänst, från det att man använder sitt företagskort, till det att man skickat in sin utläggsrapport och det har bokförts i företagets ekonomisystem.

– Med detta samarbete får företag en enkel, snabb och säker redovisning av alla företagsutlägg som sker för de anställda. Vårt populära företagskort tillsammans med Companyexpense lösning för utlägg och reseräkning, gör att kunder erbjuds ett komplett alternativ till manuella rutiner gällande kvitton, säger Lars-Åke Edenfeldt, Chief Product Manager – TxB, Innovations & Solutions Payment & Cards, Danske Bank.

I Companyexpense får användaren dagligen in alla köp gjorda med företagskortet innehållande; datum, inköpsställe, belopp och moms. Med funktion för MCC-koder kan köpen även konteras automatiskt. Användaren kopplar sedan sitt kvitto till köpet och har ett komplett underlag för transaktionen. Vid slutet på fakturaperioden matchas automatiskt samtliga transaktioner mot kortfakturan och rapporten kan skickas in för bokföring, avstämd och klar.

– Samarbetet med Danske Bank är ett perfekt exempel på hur vår plattform kan användas för att automatisera flödet för kvitton och utlägg. Detta underlättar och spar mycket tid både för personal och för företagens ekonomiavdelningar. I takt med att fler butiker, restauranger, hotell, taxi och kvittoleverantörer tillhandahåller riktiga digitala kvitton så kan vi snart digitalisera hela processen utan att den anställde behöver spara och fotografera papperskvitton – Det är vårt uppdrag, säger Simon Haglund, Partneransvarig på Companyexpense.

Relaterade Artiklar